Jag var inte där när det hände men igår hände det.

Inte nog med att löparlöftet från Holaveden slog till med en 13:e plats på SM-milen i Stockholm. Han sprängde drömgränsen 32 minuter. Och det med marginal, hela fyra sekunder. Mäktigt!

Utvecklingskurvan för Arvid är brutal.

För exakt tre år sedan, eller strax efter Landsjön Runt 2014, föreslog Arvid att vi skulle sporra varandra genom att fylla på en pott med x antal kronor för varje månad vi inte gick under 35 minuter på milen(det var ungefär den tanken minns inte riktigt utförandet). Den som en vacker dag skulle spränga gränsen skulle erhålla bonusen.

Det tog några veckor sen var det löst i Eksjö stadslopp när vi båda gick under gränsen efter en härlig kamp. Det är nåt alldeles visst med att ta sig under gränser. Sub 32 på milen, topp 500 på Vasaloppet, sub 10 på Vätternrundan eller vad det än kan tänkas vara. Men är gräset alltid grönare på andra sidan?

Mycket vill ha mer och jag är säker på att Arvid njuter idag, däremot så är nog siktet inställt på sub 31 redan i eftermiddag. Strävandet efter att spränga gränser tar oss framåt. I helgen får ni förhoppningsvis läsa om ”The Story” från loppet.

Sub 35 2014.

/RD