I skuggorna.

När det inte tilltalar. När femstjärnor inte smakar och lustar inte sprids. Det är bävans tid. Man strycker omkring i hallen, drömmer om krogen. Man kommer aldrig ut. Även den totala friheten har ett ekorrhjul av rutiner och ur dem slungas ingenting. Ibland är det helt enkelt för många dagar för att man ska orka forcera dem med kraft.

Vet inte vilken gång i ordningen jag läser Bob Dylans memoarer? Det går inte sluta det går bara börja om.

Ljus kväll här över dalen. Solen belyser allt som en saga. Blåstjärnor lyser i slänten. Cyklister, löpare, en man på rullskidor, alla på väg hem innan solen går ner.

Beställt ett stort gäng böcker. Ska hämta ut dom imorgon. Don Delillo, går det bli frälst igen?

Kör ett gäng övningar tre gånger om dagen. Måste nu arbeta ner svullnaden för att kunna öka rörligheten.

Rekordet är 21 avsnitt av 2 1/2 men på en dag! Satt av en vän till mig som genomgick samma knäoperation. Hur är det möjligt? 2 1/2 är ju inte ens bra. Fyra avsnitt Seinfieldt funkar bra. Gillar lätta serier som kretsar kring vänskap,värme och skratt. Som sagt judisk humor. Allt från Moses.

Ljus himmel i skymning. Skärsta kyrka upplyst borta i fjärran. Två rodnande rådjur kliver skamset ut från granntomten. Inga påskliljor iår.

Skaffat mig en landsvägscykel. En himmelsblå bianchi från Treviglio, som inte ligger långt ifrån Bergamo. Det sägs att Edoardo Bianchi engång för längesedan fick uppdraget att leverera cyklar till kungahuset varvid han kom att förälska sig i Margheirita av Savojen. Som en hyllning till hennes himmelsblåa ögon gav han cyklarna den celesta färgen dom har än idag. Denna kvinna fick även en pizza uppkallad efter sig, Margherita, tomat ost basilika, vem har sagt att kärlek måste vara krångligt?

Se så, köp en kaffe och drick den i solen. Det är en vacker stad där ute.

 

1 kommentar

  1. Härlig anekdot om Bianchi. Hör av dig om du vill ha sällskap på cykeln ett par timmar framöver. Det är nog flera som cyklar i gruppen ”Träning rullskidor”. Krya på dig!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑