Rekordkrossens år framför oss

Stod inte på startlinjen vid Höredarundan i år tyvärr. Missade när Arvid närmade sig det på pappret oslagbara rekordet. Den dagen det ryker är förmodligen inte långt borta. Då gäller det vara på plats. Är det så att de svenska rekorden kommer ryka snart rent generellt?

Marathon, halvmarathon, Höredarundan, Landsjön runt.

Vad tror ni?

Sara Lahti har börjat krossen på damsidan. 10 000 meter landsväg i höstas, halvmaraton för någon vecka sedan. Hänger herrarna på?

Det känns att det är nåt i luften.

/RD

 

3 kommentarer

 1. Ekvall är väl den ende manliga löparen som har chans på rekord på långdistans.
  Landsjön runt får inte se något rekord såvida man inte ”köper in” någon att göra det.
  Arvid kan ha sitt stora pb år i år.
  Hur kommer Oscar Claessons utveckling att fortsätta?
  Kommer Jönköping marathon bli ett etablerat lopp i framtiden?
  Säsongen är här och snart får man de härliga ”vitsipperundorna” i naturen.

  • Holaveden

   2017-03-30 at 4:25 e m

   – Ekvall kommer ta över det svenska rekordet på marathon inom 2 år, jag är helt övertygad. Rekordet runt Landsjön är väldigt styggt, men det är inte oslagbart. En smålandslöpare vid namn David Nilsson hade kunnat slå det om han bara ville, allt handlar om att marknadsföra loppet på rätt sätt. Nyligen gjorde han 1:03:35 på en halvmara i Holland, det är snabbare tempo än landsjön runt-rekordet, så han borde inte ha några problem med att göra det på drygt halva distansen.
   – Arvid örn har haft sitt stora PB-år tre år rad, någon gång måste det ta stopp.
   – Vi hoppas på att få se Claesson snabbare än någonsin 2017, det är bra för den lokala idrotten med löpare och skidåkare som presterar på elitnivå. Tråkigt nog ryktas det om att vintern har förstörts av sjukdom. Trist också att större klubbar värvar så fort man börjar visa lite resultat, hade varit roligare om det fanns en lokal klubb som kunde matcha erbjudanden man får och därmed gynnar den lokala idrotten.
   – JKPG marathon känns på pappret som en rejäl satsning och huruvida den kommer överleva återstår att se. Min inställning är att det är kul att det händer något. Hoppas inte att det blir som för LKPG halvmaraton som la ner efter 2 år sedan de insåg att det inte genererade några pengar. Visst, det ska gå plus men det kan ta några år att bygga upp ett varumärke. Jönköping är en perfekt idrottsstad för större arrangemang så varför borde inte ett marathon funka då också?

   / holaveden via Arvid örn

   • Allting talar för att den rosa kepsen kommer att göra bättre tider än förra året 🙂 Avenyn here we come !
    I ett lopp i jkpg för x antal år sedan låg jag i rygg på en löpare hela vägen utan att veta vem. När han vände sig om efter mål var det legenden Mats Erixon ! Kungen av Göteborgsvarvet.
    Det var lite kul, såg legenden Johnny Bråttom på varvet förra året, också lite kul…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑