Så ploppar dom tillslut fram, en efter en. En blåsippa har synts till i skogsdunken mellan pickarpsvägen och ProSkima. Knoppar slår ut snabbare än vad startplatserna till Vasaloppet tar slut och det fullständigt exploderar med soldyrkande jönköpingsbor runt munksjön med varsin latte i ena näven och en cigg i den andra. Ni vet hur det kan se ut. Våren är verkligen på stark frammarsch. Förra måndagen fastnade jag med jobbilen i det lilla snökaos som faktiskt kom till oss och fick be en lokal bonde (hjälte) dra loss mig. Denna veckan var det andra vardagsbekymmer. Jackan åkte av, jag började tänka på kortbyxor och den torra asfalten dammade så mycket att man inte kunde ha rutan nere.

Ett annat vårtecken är vårtävlingarna i Skatås, göteborg. Jag åkte dit i hopp om en selfie med sveriges bästa löpare – Micke Ekvall. Men tyvärr var han alldeles för snabb, även om jag faktiskt låg i rygg nästan hela första kilometern som gick på 2:58. Därifrån tappade jag fart och i mål hade jag 25:35 på den 7,8km långa banan. Ekvall behöll samma tempo och sprang i mål på nytt banrekord 23:08. Helt ok resultat för egen del, men tävlingskänslan är inte riktigt där. I mål var jag piggare än vad man borde va, men under själva loppet lite stel. Tekniskt springer jag lite krystat och spänt, men det släpper nog efter ett par tävlingar och då kanske man lyckas få ut allt. Än så länge är det ju bara mars. Förhoppningsvis blir detta en fin vårtradition att åka till Skatås andra helgen i mars varje år. Efteråt bjöds det på finlunch hemma hos loppets fyra, Anders grahl, och bara det gjorde resan värd. Nästa tävling blir Rocksjön runt nu på lördag.

Ni har väl inte missat podden med Martin Eckervad? Den är klart helt klart värd att lyssna på, man blir grymt inspirerad av det drivet som Martin har.

https://soundcloud.com/user-450397479/holaveden-podcast-4-martin

Hittade lite andra goa göteborgare som ville vara med på bild. Jonas Örarbäck,  Anders grahl,  Jakob Böhm. Foto; Familjen Grahl