Troll Trail Winter Running Series

I lördags avslutades en serie med löpartävlingar som jag sprungit från december fram tills nu. Det har varit perfekt motivation under de svåra mörka månaderna, något att se fram emot och träna inför. Vissa av loppen har varit rejäla prövningar med obanad terräng rakt igenom så det har verkligen varit bra grundträning inför kommande prövningar. Lisa Långström agerar spindeln i nätet med sitt arrangörsgäng som kallas PepUp och de håller till i Växjö. Stor eloge till er som styrt upp dessa tävlingar så bra. God gemenskap på varje tävling, gott fika, bra priser och väldigt fina tävlingar. Vi har sprungit i fyra olika naturreservat och Skuragata i Eksjö sticker väl ut som den mest unika skulle jag vilja påstå, fantastiskt häftig miljö. Åk dit om ni inte redan varit där!
Jag vann alla tävlingar utan en, och därmed blev jag även den totala slutsegraren. I lördags var det som sagt avslutning och vi bjöds både på korv, öl och chips efter loppet. Ett arrangörsgäng som verkligen vet vad man önskar sig efter en avslutad löptävling. Är du trött på de där stora jippoloppen med alldeles för mycket folk, tidspress och tråkiga bansträckningar på asfalt är denna löpserie något för dig. Nästa år är det samma upplägg som gäller men med helt nya naturreservat runt om i Småland. Passa på att tävla, det är roligt!

På lördag åker jag till Göteborg och springer vårtävlingen i Skatås. Ska bli roligt med ordentligt motstånd, för jag kommer garanterat inte vara först denna gången. Några av sveriges absolut bästa löpare är anmälda bland annat Micke Ekvall som satsar på nytt banrekord. Jag har inga direkta målsättningar men hoppas jag kommer kunna åka därifrån med en selfie ihop med just Ekvall. Vi får se om jag lyckas. Nästa tävling efter det blir ett varv runt Rocksjön här hemma i JKPG på lördag 18/3, jag har ett banrekord från förra året som jag skulle vilja putsa till lite. Veckan därpå är det dags för backtävling på hemmaplan i Lyckåsbacken. Ni som vill känna på en redig backe är varmt välkomna till kaxholmen då. Starten går kl 11:00 men var där 30 minuter innan start för att hämta ut en nummerlapp. Tre dagar senare är det dags för den prestigefyllda Höredarundan i Lekeryd.
Löparsäsongen är igång!

/aö

Fick ta med mig det manliga trollet hem efter vinsten i lördags. Nästan i klass med Oskars uttrar som han fått efter vinsterna i Huskvarna Ski Maraton.

 

2 kommentarer

  1. Grattis till segern i ”TTWRS” och lycka till i Göteborg, i Lyckåsbacken och på Höredarundan!

  2. En selfie med Ekvall ser vi fram emot 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑