Så drar den äntligen igång – VM veckan. Det känns spännande. På herrsidan kan det gå lite hur som helst, antingen succé eller pannkaka. Det känns osäkert. På damsidan känns Stina och Kalla som säkra medaljer, minst ett guld. Det gäller att maximera denna veckan. Mycket tid i tv-soffan, sen ska jag hinna vara publik på inne-SM i Växjö till helgen tänkte jag. Tack vare SVT play i mobilen kommer detta givetvis gå att kombinera.

På onsdag drar vi igång med träningstävlingarna och först ut blir ett varv runt munksjön. Ett viktigt varv för stt testa formen. Har man tagit ett kliv som löpare i år eller har det stagnerat. Kommer det bli PB slaktens år även i år eller vad ska man sikta in sig på. Många frågor kan besvaras på onsdag, på bara ett kort varv runt en liten sjö. Återkommer med resultat.

Livet som långfärdsskidskoåkare fortsatte även under andra halvan av den föregående veckan. Två turer på landsjön á 90 minuter långa. Körde stenhårt från Nabba udde bort till drättinge ena gången, det tog ca 3 minuter och var nästan 2 kilometer. Himla lätt det går tänkte jag men insåg först när jag vände mig om varför. Det tog ca 20 minuter samma väg tillbaka på grund av förrädisk motvind. Blev bara två varv den turen. Träning det är det, speciellt när det blåser. Får se om sista turen är tagen, isarna börjar blir lite luriga. Det är kort säsong för oss långfärdsåkare.

/aö