Tillvaron på kryckor.

Jag drömmer. Dagdrömmer. Svävar bort. Just nu är det mycket vackra delen av Maj, elljusspårs löpning och uteserveringar. Ser uteserveringarna som substitut till vinterns bastu i mina dagdrömmerier. Det är friska fridfulla dagar om vartannat, sådär som en blandning mellan kyliga vindar och varma solstrålar. Det ligger liksom hop och livslust i luften, så kallad livsluft, antar ja. Vardagen är lite outhärdligare nu en när vi hördes av sist. Gjort en magnetröntgen, sen har jag missat två samtal från läkaren. Klantigt ja vet men en gång vart jag på promenad och den andre gången i duschen. Lätt hänt, ni vet hur det kan va, ni vet hur jag är, hopplös.

 

Har ni sett en stjärtmes vid fågelmatningen någon gång? Vilken fantastisk liten skapelse, som en pingisboll med lång svart stjärt, ingen hals utan en tjurnacke i miniatyr. Ja ni skulle se, dom ser för härliga ut, en favorit. Klicka här. Söt som sockervadd.

Oskar lever drömmen, det har ni kanske förstått. Det finaste med det är att han lever sin dröm. Vi andra får fortsätta att drömma, om uppenbarelsen av drömmen, ljuset, färdriktningen. Tack vare Internet så är han närvarande, för jag tror det blir svårt att plocka hem honom från fjället. Ni vet hur man bör göra vid en förälskelse, man bör lämna dom äskande ifred. Logiskt men svårt. Tappert att följa ljuset när man ser det. Kan vara svårt att tro men det krävs en del.

Skrev att jag skulle skriva om människans godhet men jag förvillade mig i min dystopiska sinnesstämning och skrev bara om lera, tjäle och missväxt. Är det inte typiskt att det goda, dom goda inte får den uppmärksamhet dom förtjänar när det bara är i dom empatiska människorna vi kan se Guds ansikte här på jorden? Den goda människans förbannelse som David Lagercrantz sa. Tack alla för era hjälpande händer, ni är så fina. Det gäller alla som förtjänar det stort som smått men Sara & Arvid skrev upp min tacksamhetsskuld på era listor.

Ta nu dagen i besiktning och förverkliga er själva från tå till topp. Alla latinska uttryck på en och samma gång. Själv så kommer ja sova någon timme till sen kommer grabben väcka mig, då brottar ja ner honom, han ger sig ganska lätt sen somnar vi om, vaknar kokar ägg, tänder i kaminen sen läser ja och han spelar spel, sen är det obligatorisk promenad, han åker skridskor medans jag håller en halvtimmes lång monolog om hur man åker skridskor sen äter vi lunch och börjar om igen.

MVH

/JOHAN

2 kommentarer

  1. Elisabet Antonsson

    2017-02-13 at 4:48 e m

    Apropå drömmar, vilken drömtillvaro din son får tack vare ditt skakade ben! Att få vakna i en brottningsmatch, äta frukost i godan ro, spela spel och skrinna på isen, så borde alla barn få ha det, eller har ni det så alltid kanske:) hoppas benet bättrar sig och att du härdar ut med rehabslitet!

    • Ja verkligen, det blev lite extra pappaledighet. Vi träningsvana måste ha en fördel när det gäller rehaben då vi vill tillbaka till träningsbanan, problemet blir väl att inte gå på för hårt i början men det vore för mycket att hoppas på att man skulle lyckas med det. Tack för kommentaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑