bra start

Det är alltid viktigt att få till en bra start, det kvittar nästan vad det handlar om. En fotbollsmatch, en första träff med tindermatchningen eller den första kritiska kilometern av ett millopp som verkligen kan avgöra vilken karaktär resten av loppet kommer att anta. Hur många pratar inte om ¨backen¨ i omklädningsrummet efter målgång på vasaloppet. Då är det alltså startbacken man snackar om. Den är faktiskt viktigare än man tror, det kan helt avgöra vilken klunga man kommer hamna i ut på myrarna. Ett år stod jag i led 2 och gjorde en kanonbacke upp och hamnade i alldeles fel klunga. Att backen gick så bra berodde på för mycket fästvalla under trampet och klungan jag hamnade i var långt över min kapacitet. I Evertbergs var jag rökt och i mål grät jag. Vasaloppet är bra häftigt!

Personligen tycker jag 2017 har fått en riktigt bra start. Har hittills samlat ihop 133 kilometer löpning vilket faktiskt är mer än under hela januari 2016.  Två av mina nyårslöften, att sluta med läsk och att äta mer jordnötssmör går fortsatt väldigt bra. Nu fattas det bara att fälla en tiometers gran med motorsåg för att kunna bocka av allt jag skrev upp på min att-göra-lista. Där kan jag behöva lite hjälp av dels en skogsägare men också en motorsågsägare. Jag antar att det kan bli samma person.
Sista tisdagen i mars är årets första viktiga löptävling, höredarundan i Lekeryd. Förra året vann jag på 30:40 och jag börjar nu fundera på vad man kan göra i år. Coach grönvall gjorde strax innan millennieskiftet 30:04 så det får bli någon slags målsättning att springa under 30 minuter. Det vore  också häftigt att kunna få till en topp-10 placering genom tiderna i den tjocka resultatpärmen som läggs fram efter loppet. Holaveden slår hårda slag för backrace och tycker att det vore självklart i vårens serie med träningstävlingar. Därför håller vi i detta nu på att jobba in det i konceptet och undrar därför vilken backe ni skulle rekommendera att vi tävlade i? Helst lång och brant men det är inget måste. Publikvänlig backe uppskattas givetvis men huvudsaken är att löparna ska få blodsmak i munnen.

Vi ber om ursäkt för dröjsmålet med podden. Jag tar på mig allt ansvar för förseningen. Å andra sidan har vi inte sagt något datum och ingen har heller gnällt över att den uteblivit, så jag vet inte varför jag ber om ursäkt. Vi uppskattar att ni är så förstående, all heder åt er läsare.

img_8783
så här såg det ut 16 januari förra året. Då åkte vi 25 kilometer på banvallen och mötte Rainer schultz som hade rimfrost i mustaschen. Det var nog förra årets bästa skidtur, vi får se om den upprepas om fyra dagar! 

/örnen

7 kommentarer

 1. Micke edgren

  2017-01-12 at 6:22 f m

  Hade ju varit häftigt med stigningen från landsjön upp till höjdmarkeringen i målen…som en avslutning på loppet:)

 2. Lyckåsbacken är ju en fin upplevelse också

 3. Niklas Solsjö

  2017-01-12 at 9:48 f m

  Backen upp till och förbi Stackeryd är väl fin/bra? Har sprungit den ett par gånger när jag sprungit mot Ramsjön.

 4. Lyckåsbacken. Alla till eken!

  • ”Alla till eken” låter som en bra bloggrubrik. Du kan väl skriva lite löparpoesi om hur en resa till fots från gödselbrunnen till eken kan upplevas… 😉

   • Tror jag har skrivit om backen förut, om Föreståndaren pantzar vid lyckås, arbetshästarna gick backen upp till skogsarbetet bl.a. Bl.a. Ska se om jag kan hitta den. Men ett ”Alla till eken” blir det alla gånger.

 5. Från Severins, under E4, genom ravinen på österängen, undergången till Kungsängen, vidare upp på cykelvägen till öxnegården och sedan upp till korsningen där milspåret och 5:an möts ovanför ängen. 3 km, 170 höjdmeter och 5,5 % snittlutning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑