Krösamaja.

Bistert! Måste få fyr i kaminen. Midvinterväder. Hur kallt är det egentligen? Jag har ingen aning, detta är flera dar i förväg. Har smugit mig upp före resten av familjen, satt på en kaffekanna. Ska iväg och träna på berget med resten av den hemmahörande skaran Holavedare. Dolla har kommit ner från huvudstaden och ska göra oss sällskap under ett långpass löpning. Ett riktigt äventyr väntar. Vi går ut en kvart före soluppgången, kommer bli vackert.

Ska försöka övertala Arvid att åka ner till Tranemo på söndag och fyra av ett skidpass. Han brukar inte vara så svår. Kaffe, salta mandlar, amerikansk gospel. Ni hör ju vilken bilresa. En hel del skvaller.

Vi ska försöka spela in ett nytt podd avsnitt nu när Dolla är nere. Dolla som egenligen heter Daniel Nilsson och är bror till PeterNilsson. Dolla är en av Lekeryds bästa löpare genom tiderna, nu senaste svensk mästare i terränglöpning, men han har massor av stora segrar i bagaget som Stockholm brantaste och Öis loppet. Kul att snacka träning med en sådan herre, blir ju en hel del skvaller också förstås.

Fick Erik Wickströms bok smart konditionsträning hemskickad strax före Jul. Har nu läst den och skrivit en recension, eller rättare sagt tänkt ut vad som ska skrivas, rent fysiskt har jag inte skridit till verket ännu. Kan lite kort säga att det är en bra referens bok och ett måste hos alla fysiktränings intresserade som likt mig bygger referensbibliotek. Han hade också skrivit så vackert på första sidan ”Från han med dom fackliga orden till han med dom poetiska.” Är väldigt glad över det även om min självutplånande sida skäms, mest för att jag precis skrev det här.

Som alla som någonsin läst på Holaveden vet så har Eriks blogg erikwickstrom.se sopat banan med all annan bloggverksamhet med skidinriktning på hela internet dom senaste åren. Anledningen till det är ådern av möjligheter till skvaller. Erik får nys av godbitar vad det gäller utrustning,lopp,lag,åkare m.m och delger det mellan varven av dåligt samvete, träningspass och dylikt. Bra blogg som bör läsas.

Skvaller faller ibland i dåliga ordalag, det finns ju som i allt annat gränsdragningar men skvaller har historiskt sett varit en av människans konkurrensfördelar mot andra arter. Som vi vet är människan en social art med en utvecklad språkförmåga. Olika apor har också en form av språkförmåga men förmågan till just skvaller är inte lika bra. I en population människor förr i världen var det inte lika viktigt att veta vad faran synts eller vart maten fanns som det var att knyta starka sociala band emellan varandra genom att få veta vem som avskydde vem, vilka som ligger med varandra, veta vem som är ärlig vem som är en lurare. Så evolutionärt sett har skvaller varit bra. Om man nu tror på sånt evolutions snack vill säga.

 

Åk hem till nån ikväll, ta en kaffe eller ett glas vin och skvallra lite med gott samvete. Nu är jag försenad igen, Robban står utanför och tutar.

Vi Hörs.

1 kommentar

  1. Tack! Och intressanta tankar om skvaller. Hälsa Dolla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑