Mattheten i novemberljuset, dova molntäcken som slagsfältsdimma, nio grader varm dag till stjärnklar isande natt. Vem var det som fick oss att tro att November skulle vara mörk och dyster? Självklarheten i att December skall komma med ljusa röster om strålande? Att Januari kommer bli ett vaggande i väntande, tills Februarisolen förlöser oss med hopp om grönska.

November börjar mer och mer te sig som en favoritmånad.

Holaveden podd blev av, det var det viktigaste och en lång bit på vägen. Nu startar en förädlingsprocess. Som sagt kom gärna med åsikter, om ni har några, vilket inte alls verkar självklart. Tankar om riktning finns.

En lätt bedövande träningsvärks känsla sitter i sätet, squatstyrka med Arvid Öhrn.

Livet som ryggbruten skaver vidare, även om man är i kölvattnet av ett bakslag så har dom senaste månaderna varit ett bra resultat av en förbättringsåtgärd.

Holaveden har flera gånger tidigare skrivit om den ungerska trollkarlen, tänkaren och super investeraren Laszlo Szombatfalvy, han har nu startat en tävling som utmanar individer, lärosäten, nätverk, företag och organisationer att utforma ett världsligt styre som effektivt kan tackla klimatförändringar, miljöförstöring, massförstörelsevapen, extrem fattigdom och den rusande befolkningstillväxten. Alla tävlingsbidrag ska vara inskickade senaste den 24 maj 2017. Resultatet kommer bli offentligt November 2017. Första priset är 45 miljoner kronor. Holaveden kanske lämnar in ett bidrag, det kostar ingenting.

Vad man vill åt är att minimera problem, som finns, som kommer.

Det har aldrig kommit några stora sociala förändringar utan artikulering, detta är ett viktigt steg på vägen.