Strövtåg

Som så många gånger förr blev det en runda i byn tillsammans med Johan. Det börjar nästan bli till en vana med kvällsrunda. Vanor är bra. Svårare att bryta och tacka nej när frågan väl ställs. Målet är såklart att man inte ska behöva fråga men dit har vi inte kommit än. Det enda träningspasset som var riktigt gjutet så att man inte behövde fråga var stavgång i strutsabacken på tisdagskvällar, vad har hänt med dom?  All ordentlig organiserad träning blir lidande när Oskar är borta. Han är ryggraden i holaveden definitivt.

Det är sällan tyst när man tränar med Johan. Det kändes som vi fortsatte på samma ämne som förra veckan när vi svängde upp på backen mot botarp. Mycket musik, en hel del träning, människor, natur, livet. Att ventilera är viktigt, gör man inte det lite då och då får man för mycket att tänka på och det är aldrig bra. Själv läser jag inte så mycket men Johan gör det desto mer. Han refererar till böcker i nästan vartannat samtal, men det har gjort att jag snappat upp en hel del och nu börjar jag tvivla på vilka böcker jag faktiskt läst och inte. Det kan uppstå situationer där jag kan återberätta en hel anekdot och inte minnas om jag läst det själv eller fått det berättat för mig av Johan. Andrahandsinformation är väl inget positivt men ni får leva med det. Efter 16 kilometer tackade jag för mig. Det är en dag imon också och det är inte det enskilda passet som är det viktiga utan summan av alla pass. Träna så hårt att du kan träna dagen efter  är en bra tumregel.

PS; på lördag smäller det. Äntligen är vinterstudion tillbaka i tv-rutan!

image

En bild från lidingöloppet i höstas. Viktigt att ha god relation till sina baksidor. Vad många inte vet är att Johan är extremt vig, i alla fall om man jämför med mig.

 

3 kommentarer

  1. Extremt vig!

  2. Jag har blivit extremt vig i nacken tack vare att ni lägger in bilderna så att man måste vrida sig i 90 grader. Är detta tanken med det hela – en blogg som man inte bara läser utan stretchar till, ni är före er tid!
    PS Eller är det bara hos mig det ser ut så?

    • Stretching är viktigt, det är egentligen det enda vi vill säga men vi medger att datastrul är bland det värsta man kan råka ut förr av alla de friska tillstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑