Klass 2

De varnar för snökaos under dagen. Är det verkligen något att varna för? Någon säger 15 centimeter, en annan säger 35. Vi får se helt enkelt vad som händer. Huvudsaken är att det kommer snö känner jag. Skyffeln är framplockad, jag är redo att skotta snö i mängder. Annars kapitulerar jag till gymmet över vintern, Jag har börjat se mig själv mer och mer som löpare och då är vintern  en prövning. Snön är inte värst. Is och halka är det svåraste. Att springa fort kan vara omöjligt vissa dagar. Löpbandet kommer bli min räddning, åtminstone på dom snabba passen. Långpass på snömodd är ganska charmigt tro det eller ej.

Växjö i helgen. Här regnar det i kopiösa mängder. Från morgon till kväll, två dagar i rad. Kommer samma mängd hemma i Jönköping fast i snö så tippar jag på 30-40 centimeter, helt seriöst. Ska springa ett varv på växjöbanan senare under dagen. Bansträckningen som jag sprang min första mil under 33 minuter på. Började inse ju närmare mål jag kom att ett nytt ordentligt personligt rekord var på väg. In på upploppet såg jag målklockan ticka på och när jag sprang under målportalen slog den över till 33 minuter. Skönt att ha sekunderna på sin sida den dagen.  Det var Valborg 2016, efteråt åt vi pizza. Det var en bra dag.

 


image

32:59 i Växjö. Hur snabbt kommer det gå 2017?

3 kommentarer

  1. Icebug fungerar hur bra som helst i både snö och is!! Har påbörjat min fjärde vintersäsong med Icebug. De är värda varenda krona!! Oslagbart för vinterlöpare!! ?

    • Jag införskaffade ett par icebug igår. Magiskt grepp i den is-slaskiga snön på huskvarnaberget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑