Jönköping Marathon 2017

Nästa år gör marathondistansen comeback i jönköping efter ett uppehåll på 33 år. Arrangör bakom loppet är Team runners high med Tony Hatefnejad i spetsen samt en hel del sponsorer i ryggen. Spännande tycker jag, även om mycket fortfarande känns oklart. Bland annat så finns det ännu ingen publicerad bansträckning och målgång ska ske på munksjöbron, vilket känns som det absolut sämsta stället att ha målgång på vid ett stort arrangemang som man räknar med att det ska bli. (ca 1500st löpare siktar man på). Men jag blir mer än gärna motbevisat, och det känns som om planerna går som de ska kan det bli en riktig mäktig upplevelse att får korsa mållinjen där på bron. Det stängs ju av stora delar av hela städer när de stora loppen i stockholm och göteborg går av stapeln så givetvis borde det fungera även här i Jönköping. Det såg vi ju prov på när ironman kom på besök i stan senast. 
 
Jag har en stark känsla av att många kommer ha svårt att hålla fingrarna i styr över anmälningsformuläret när det väl börja närma sig, så även jag. Det känns lockande att göra sin marathondebut på hemmaplan, så man slipper rodda med boende eller transport till annan ort. Prislappen på 550 kronor känns helt rimlig då man får energiservice över 42 kilometer, tshirt och medalj. Jag har gnällt en hel del på dyra lopp, men strax över en femhundralapp känns verkligen okej när man betalat nästan lika mycket för ett kortare stadslopp helt utan service.
Nu hoppas jag att man får se bansträckningen och att det blir ett kanonarrangemang, det är dags att Jönköping får en riktigt bra löptävling. 
 
 
Vilka av er kommer anmäla sig?
 
 
 
 
 
 

9 kommentarer

  1. Jag är sugen på att springa? Bansträckningen är hyfsat klar, men det väntar på besked från kommunen på byggen som hindrar mm skrev Tony på jogg.se

  2. Lägg in en ansökan att det ska gå på Linnégatan i Huskvarna – än finns chansen. 1500 deltagare är nog att sikta mot stjärnorna.

    • 1500 känns väldigt mycket jag håller med, men siktar man mot stjärnorna kanske man landar bland trädtopparna i alla fall. Jag har flyttat från Linnégatan när loppet väl går, så chansen att bryta där kommer minska i alla fall 🙂 Skickar du över ett träningsschema jag kan följa fram till maratondebuten coach?

  3. Mina syskon har tydligen anmält mig och det skulle vara en besvikelse att vara ensam representant från familjen…

  4. http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=47231&sida=2
    Billingen Roller ski 18/9 och ev ÖIS-loppet om vi kan åka ner den helgen 🙂

  5. Verkligen häftigt tycker jag! Att vi får ett marathon i Jönköping, och ännu häftigare med målgång på bron.

  6. Ja det tyckte jag var lite synd (för jag vill göra båda), tror det kommer krocka med Ultravasan också…

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑