Hubbe live

Okej. Så här är det. Om någon missat det så är jag uppvuxen i Ölmstad IS. En uppväxt präglad av hårda lärdomar. Tidigare har jag varit inne på en av dom. Att förlora. Men genom att förlora kan man också vinna, väldigt mycket dessutom. Ett år då kontrasterna mellan att vinna och förlora var stora var 2006. A-laget gjorde sin bästa säsong genom tiderna och gick obesegrade genom division 4. Där satt min 17-åriga kropp mest på bänken. B-laget hade Mattias Hubbe Sjöberg hand om. En eldsjäl med ett stort hjärta för föreningen och landsbygden. 2006 gick det minst sagt åt skogen för b-laget. Men ständigt fanns en optimism och stolthet över att tillhöra klubben i Hubbes sätt att vara som smittade av sig, främst på oss yngre. Vi är en generation ÖIS:are som idag stolt visar vårt klubbmärke var vi än är. En av anledningarna är Hubbe. När han skulle dela ut årets b-lagsspelare 2006 under pompa och ståt då a-lagets serieseger skulle firas av höll han en motivering där senare undertecknads namn lästes upp. Jag minns ordagrant delar av den motiveringen vilket kan låta märkligt då jag fick ett pris som ingen kommer ihåg. ”Det här är en kille jag håller oerhört högt”. Dom orden har följt med mig och sitter fortfarande innanför pannbenet tio år senare. 

Men Hubbe är inte bara en inspiratör. Han är också en jävel på att kommentera Vasaloppet. Här följer ett axplock av Hubbes liveuppdatering i söndags som han körde hemifrån Bönarp.
Ska man vara med ska man vara med. 6.19, 101 minuter före start börjar Hubbe bli orolig för om han hinner få färdigt allt.
Tre minuter senare delar han Holavedens liveuppdatering. Bara en sån sak.
I sann Sjöbergsk anda är han förberedd en timma innan start.
Det var det här med att vara i tid…
Peter Nilsson, bara nån backe efter Cologna.
Min favorit. 
Relevant fråga!
Kommentarer överflödiga. Här finns allt man behöver veta om man följer team Bönarp.
Här satt jag och följde brödrakampen. Mycket spännande!
Vackert! För övrigt set bilderna ut att komma direkt från programmet Efterlyst.
Han som vände i Risberg gick ändå i mål i Mora. Imponerande!
Sånt här är man svag för.
Men nu vänder vi blad va? 
Ja, nu vänder vi blad. På med löpskorna. Mot Landsjön Runt!
Tack Hubbe!

3 kommentarer

  1. Trots (eller på grund av) det fantastiska engagemanget så verkar den sista FB statusen tyda på en viss Vasaloppsmättnad…

  2. Precis lagom smädjande humor!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑