Holaveden LIVE – Vreta Ski Marathon

Äntligen dags för tävling igen. Sista riktiga testet innan konungafärden om två veckor. Holaveden goes Östergötland, landskapet där hemligheten bakom Arvids långa svepande steg tros ligga. Men idag är det skidåkning som gäller. 13 varv ska vi åka. Förhoppningsvis jävligt fort. Häng på!

19:22. Sämsta holaveden live någonsin? Sånt som händer, varken jag eller Robban tog oss tid till att uppdatera medans vi åkte. Kort sammanfattning,  hade kanonskidor och var pigg genom hela loppet. Givetvis lite trött i mål men ett depåstopp på Cloetta center och senare semlor hos Oskar gjorde susen, så nu känner jag mig redo igen. Nästa helg, var åker man då?? Full fart mot Vasan. Höpp höpp

Både jag och Robban körde med fäste. Jag är inte helt säker men vi kan ha varit först i mål med fäste under skidorna. Merit? Avgör själva. I vilket fall som helst så är det en härlig känsla att diagonala om åkare som stakar i backarna. Speciellt dom som överskattat sin stakstyrka och kanske borde valt fäste under laggen. 


En hård kamp mellan far och son Carlsson. På 10e varvet höjde den yngre farten och var 3 minuter före i mål. Eller berodde det på att skidan gick sönder för den äldre? Det råder fortfarande delade meningar om situationen. 


Robert Eriksson tog hem segern före lagkamraten Martin damm. Efteråt i omklädningsrummet blev jag misstagen för att vara Martin damm. ”Du har typ samma frisyr” 

”Fartställning”

15.25. Robban 31a Arvid 37a i Östergötland. Ett fint lopp där fina stakepisoder blandades med sockersladdriga spår.

15.24. Vi ber om ursäkt. Något tekniskt verkar varit emot oss idag. Vi gottgör med racereports efterhand. 

08.30. ÖIS-bilen på väg. Rock on!

08:17. Snabbt depåstopp på östgötaporten. ”One does not simply race without türkisk peppar” som ett gammalt ordspråk säger. 

07:07. Gomorron! Holaveden live är igång. Slog på TVn i samband med att frukost intas och det känns som ett gott tecken när favoritfilmer rullar på TV4 film. Snart rullar bilen mot Östergötland. /aö

2 kommentarer

  1. Härligt kört, men håll in stavarna pojk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑