fredagsfys sen fredagsmys

…ännu en gång har klockan hunnit passera midnatt när jag inser att det är min tur på bloggen imon, alltså fredag. Måste sätta ett alarm eller något i den stilen för att bli påmind tidigare. Nåja, jag ska nog få ihop något…
Befinner mig i skrivande stund på El Duderino (obs, ej sponsrad) och samtalsämnena flödar. Bara att lyssna och anteckna i mitt obefintliga anteckningsblock. Det diskuteras bröllopsvärdar, nyårslöften och rymdfilmer. Bröllopsinbjudningarna ska skickas ut minst 8-9 månader i förväg och 2001 är den bästa rymdfilmen som finns, tror jag vi kom fram till i alla fall. Angående nyårslöftena var en lösning hos ett par att lägga varsin lapp i en skål sen ha en dragning senare under kvällen. Ett fantastiskt förslag tycker jag. Jag hade nog lagt dit en lapp där det stod ¨åk vasaloppet och när du är i mål, åk tillbaka¨  
 
Vi har många bloggläsare, ca 100st varje dag faktiskt. En av de flitigaste på att kommentera är fdlöpare och det tycker vi är fantastiskt roligt. Han (hon?) var nyfiken på vad målsättningen för 2016 är hos oss holavedare. Robban svarade igår och nu är det min tur. Min målsättning är ganska enkel: att under 2016 fortsätta utvecklas som löpare. Jag tror nyckeln till det är att öka träningsdosen, dvs springa mer. Jag vill också behålla min trend i Göteborgsvarvet. Tre år har jag sprungit och varje år har det gått fortare. Det började med 1:53, sen 1:22:47 och 2015 sprang jag på 1:17:30. Så den fina kurvan vill jag inte bryta.
 
Om någon undrar hur/hur mycket jag tränar är det fritt fram att följa mig på jogg.se. Förra året samlade jag ihop 1187km, och slår man ut det på 52 veckor blir det 22,8 kilometer/vecka. Jag vågar nog påstå att det är ganska lite i förhållande till dem som presterar samma tider som mig. Med den träningen sprang jag en halvmara på 1:17:06 och 5000m på 16:11. Visst finns det tidsmål i bakhuvudet för 2016 men det är inget jag behöver skriva här, eller?
 
Eftersom jag inte fick dra något slump-nyårslöfte från en skål fick jag hitta på ett eget. Jag stolpade upp hur jag vill att mitt träningsår ska se ut. Väldigt enkelt, väldigt tydligt. Jag tror jag behåller det mesta för mig själv men hittills har jag hållit det till punkt och pricka. Inget löppass får vara under 60 minuter och jag ska träna mer än jag gjorde förra året. Lyckas jag med det tror jag också att det kommer gå fortare. Viktigt när man sätter upp ett mål är att inte göra det för krångligt och inte för svårt. Det ska vara genomförbart men ändå ge god utdelning. Det har jag lärt mig av Johan Palmér som är något av träningsguru för mig. 
 
Hoppas fdlöpare blir någorlunda nöjd med svaret. Vill du veta något mer detaljerat eller komma med konstruktiv kritik (vilket jag tacksamt tar emot eftersom jag är ganska grön fortfarande och väldigt nyfiken) så kommentera så mycket du vill. 
 

Kan detta vara den fdlöparen som kommenterar våran blogg? Jag tror det, Google brukar sällan ha fel.

På tal om löpning bestämde sig jag och Oskar för att springa i onsdags. Det blev en riktigt fin tur i pannlampans sken och närmare -15 grader kallt. Faktiskt årets hittills bästa löppass i alla kategorier. 
 
/trumslagarn 
 
 
 

4 kommentarer

  1. Skrev ett svar tidigare idag men det hamnade i moderering ?…

  2. Cool gubbe på bilderna 🙂 Han ser ut att ha ett bra löpsteg, kanske kan man ha den formen själv när man når den åldern….
    Om du har kvar motivationen i år så räknar jag med sub 16 på femman och ner mot 1.15 på halvmaran. Jag kan bara säga lycka till med träning och tävling oavsett vad du har under fötterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑