Kära Fdlöpare

Idag tar jag tillfället i akt och besvara en kommentar från en av våra flitigaste kommentatorer på bloggen.
Signaturen ”Fdlöpare” skrev så här för ett par dagar sedan:

”Gott nytt konditionsår! Jag efterlyser målsättningar för 2016. För var och en av er, kanske ett stafettlopp under jan tillföra något extra.”

 
Hej Fdlöpare,
 
Gott nytt konditionsår på dig också. Hoppas du inte är helt före detta, alla behöver röra på sig, även om man råkar vara en föredetting. Ses vi på något lopp i framtiden får du komma fram och hälsa på riktigt!
 
Jag utgår ifrån att du vill veta den konditionsrelaterade målsättningen inför 2016. Den är följande:
 
Vasaloppet – Hela årets största dag. Månaderna innan avverkas med bara ett enda mål. Åka så snabbt som möjligt mellan Sälen och Mora under den första söndagen i mars. Det blir mitt sjätte raka Vasalopp i följd. Resultatraden ser ut som följer:
 
2011: 4126
2012: 3130
2013: 1953
2014: 1975
2015: 1118
 
Förra året var jag 1042 i Hökberg men tappade nästan 80 placeringar till Mora och landade in på 1118. I år är självklart målet att bli topp 1000. 
 
 
Landsjön Runt – Givetvis ett av huvudmålen under löpsäsongen. Man vet exakt vad som väntar. Hela Holaveden på plats med tillhörande fans. Det är här och under ÖIS-Loppet man egentligen vill lyckas. Alla andra stora lopp till trots. Känslan att få springa i hemtrakten är störst. Jag har insett mina begränsningar och bygger stadigt upp grunden för att kunna hota mina gamla tider under 2016. Därför avger jag inga tidsmål, men väl att kunna genomföra loppet och känna mig nöjd efteråt. Underförstått: Vara i rygg på Arvid vid Lilla Lyckås. 
 
Sitter och beklagar min usla löpform för Oskar efter Landsjön 2015. 
 
ÖIS-Loppet – Förra året var jag på botten efter Lidingödebaklet och på grund av andra stressrelaterade orsaker och var osäker på start innan. Jag kände en press jag inte kunde sätta fingret på. Men när jag väl bestämt mig för att strunta i demonerna och bara ha målet att vara helt färdig och utpumpad vid målgång så var det årets härligaste tävling. Väl där fick jag med mig KM-bucklan hem för alltid, fick se Arvid plocka hem en brödrost och höra Oskar berätta om resan med tävlingsledare Nilsson på följefyrhjulingen. Dessa lokala lopp är mycket mer och det är därför de är mina stora mål under 2016. 
Helt slut. Så ska det vara.
 
Det finns ett konkret resultatmål. Tidsmålen finns inte där i löpningen. Av en anledning som också var en lärdom under 2015.
 
Det övergripande målet är annars att det ska kännas bra och det är en svårmätt definition. Kittlandet i benen när tröskeln är passerad anser jag vara en bra känsla, ibland. Även andning där bröstkorgen inte verkar räcka till. Det är de yttre omständigheterna som styr om det känns bra eller dåligt. Smärta är inte av sin natur en dålig känsla, det beror helt på var den finns och när den kommer.
Här kändes det bra. Ett tidigt sommarpass 2014.
 
Vad det gäller stafett under januari får du återkomma i ärendet. Vi finns i skidspåren i den nordliga delen av kommunen. Ibland reser vi till och med över gränsen. 
 
Övriga medlemmar i bloggkollektivet får själva svara för sin respektive målsättningar. 
 
Varma hälsningar,
 
R
 
 
 

2 kommentarer

  1. Hej och kul att mina kommentarer uppskattas!
    Jag kommer aldrig att sluta löpa så länge benen bär, en gång löpare alltid löpare. Har läst att definitionen på en "löpare" är någon som springer milen under 40 min. Alltså är jag en fd löpare 🙂 . Lycka till med allt som har med Vasaloppet att göra och en placering bättre 1000 måste väl ses som riktigt bra.
    Kombinationen seriösa mål med filosofi och en del kuriosa gör att bloggen blir rolig att läsa. Hej hej

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑