Mil mot cancer

Kyrkogården i Skärstad var vacker igår. Solen kämpade på seneftermiddagen och lyckades så småningom tränga igenom lager på lager av dimma och fukt. Ljuset blev svårbeskrivligt i symbios med tusen och åter tusen lönnlöv på kyrkbacken. Likaså luften denna sista dag i oktober. 
 
Min dotter och jag tände ljus vid en familjegrav. Mormor och morfar levde långa och fina liv som lantbrukare och nu vilar de tryggt några stenkast från Siringe Norrgård. Kyrkogården är en plats för vila. En plats för frid. En plats att till slut landa på när man gjort sitt. Tyvärr hamnar alltför många på platser likt denna år och decennium för tidigt.
 
November har kommit att bli Movember för fler och fler. En mustaschkamp mot bland annat prostatacancer. Och vi vill också göra november till en månad då vi trycker undan det mörka och tillsammans gör något för att fler ska ha chansen att leva långa och rika liv. Därför kommer vi göra på vårt sätt under november månad. 
 
Holaveden kommer under november att samla mil och pengar till förmån för cancerfonden. Målet för oss fyra är att genomföra en mil om dagen under november månad. Främst genom löpning och rullskidåkning. 30 mil vardera för att uppmärksamma den insamling som vi just nu rullat igång. 
 
Sprid ordet. Fyll vår insamling (via länken nedan). Häng på utmaningen att köra en mil om dagen. Eller följ bara vår resa. Det ena utesluter inte det andra. Nu gör vi november till en ljus månad. 
Det tjänar vi alla på!
#holavedenmotcancer #fuckcancer 
 
PS.  Allt är frivilligt. Vi i Holaveden har satt upp 1 mil om dagen som mål. Vill man haka på får man ha vilket mål man vill. Eller så följer man bara vår resa här på bloggen. Ha en fin månad!
 

1 kommentar

  1. Jag skänker 20.- per mil Arvid springer i november.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑