ÖIS-Loppet blev en fest

Vädret i Ölmstad var småkyligt och friskt. Stämningen på topp. Jag själv fortfarande osäker på vart det här skulle barka. Ett mål. Ta hem klubbmästerskapet och få hem bucklan för evigt. I övrigt önskade jag en tävling där jag skulle bli fullständigt slutkörd och mjöksyraantastad. Jag fick allt!
 
 
Arvid har redan redogjort för loppet och jag ska inte gå så mycket på det. Mer bara konstatera ett par saker.
 
* Det var stor dramatik när Oscar Claesson tvingades till ett stopp i skogen. Dolla som fått arbeta ensam på andra plats var plötsligt i ledning, men eftersom Claesson absolut var tvungen att ta backpriset – presentkort på Pölder Sport – för att kunna betala av ett par byxor så var han ikapp illa kvickt och tog både backpriset i Berg och slutsegern. Enligt Peter Nilsson måste han öva på det där med stopp i skogen…
 
* Arvids facit 2015 är fantastiskt. Inte utan att man blir lite avundsjuk när man ser det klippet i steget. 
 
* Den här banan hade passat Oskar. Synd att han blev hindrad av förkylning. 
 
* Kompressionsstrumpor funkar. Även om det lika gärna kan vara placebo. 
 
* Rävspelet mellan bröderna Marcus och Hubbe Sjöberg på sista varvet förde tankarna till duellerna mellan Northug och Halvarsson. Hubbe Sjöberg som Northug. Enligt den tredje brodern Johan Sjöberg var detta det roligaste som hänt på ÖIS-gården sen ÖIS vann division 4. Här kan ni se beviset.
 
* Håller med om att det kunde varit fler startande. Men kom ihåg att ÖIS-Loppet är ett ungt lopp. Skynda långsamt. Vi kan glädjas åt att klassen på täten i både dam- och herrklass aldrig varit bättre. 
 
* Jag fick hem bucklan. För tredje året i rad. Skönt. Molly var väldigt stolt över sin far som annars inte rosat marknaden med triumfer i år.
 
Måste börja springa med keps. 3 av 4 på topp 4 hade det under loppet. Dock inte vinnaren…
 
* Det blev en tävling som tog ut sin förbannade rätt att ge mjöksyra. Och även om jag drog mig en bra stund i gräset efter målgång så njöt jag över att kunna ta ut mig så vida pass att kräkkänslorna inte var alltför avlägsna. Det är därför vi gör detta!
I samband med att kortet togs kastade Arvid en halväten banan i ansiktet på mig. Förnedring. 
 
* Man känner sig helt upprymd av goda samtal efter en sån här tillställning. Så mycket glädje och värme. Tack alla inblandade. 
 
Framför allt ett stort tack till tävlingsledningen och alla funktionärer! Ett kanonjobb!
 
 

3 kommentarer

  1. Grattis till bucklan, är lite avis även om jag vet vilken smärta som kommer med det där loppet!
    Oscar Claesson är banne mig redan en legend.

    Ses framöver!

  2. Starkt jobbat Robban! Jag längtar redan till nästa år. Ja Claesson-dungen är ju redan legendarisk:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑