Äntligen en brödrost!

Så var det över, årets upplaga av ÖIS-loppet. Eldsjälen Peter Nilsson gör verkligen den här tävlingen speciell. En sådan härlig känsla sprids över hela tävlingsområdet och stämningen är verkligen på topp. Något försenad hämtade jag ut min nummerlapp med bara 20 minuter kvar till start. Bytte om och sprang en kilometer innan Peter på klassiskt vis släppte iväg oss skrikandes ”KLARA, FÄRDIGA, GÅ” 

Många namn har varit på tal innan start men när det väl bar iväg var det Dolla och Oscar Claesson som höll i taktpinnen. Eller rättare sagt så var det Oscar som styrde iväg snabbast, men vem hade förväntat sig något annat. Det går bara imponeras över hur den grabben springer. 


Taktiken för min del var ganska enkel – inte köra max i backarna så man hade lite kräm kvar sista kilometerna. Med andra ord, göra exakt tvärtom mot tidigare år. Det verkade funka. I backen till Berg låg jag på en 3e plats med bara Lars Lundström i ryggen och trots att jag tog det lugnt uppför så tvingades han släppa. Kändes riktigt gött och dessutom var jag oväntat pigg sista 2km som går sluttande nedför in till mål. 

Taktiken funkade och den resulterade i min första brödrost. Kändes helt underbart att få se den ligga på prisbordet och bara vänta på mig. 

Backen upp till Berg.Foto; Thor Björn Lund 


En liten fundering. 
Vart alla löpare är en dag som denna?  För 150 spänn får du springa ett riktigt fint terränglopp med ett överfullt prisbord och det värsta som kan hända är att du blir lite trött.  Ta chansen, att springa med nummerlapp på bröstet är så mycket roligare än att springa utan, tro mig. 

På tal om trött. Sluggern var lite knäsvag i mål. 


Men sen piggnade han till och kom på benen igen. 

En ära att få dela pallen med Dolla och Oscar, två riktigt duktiga löpare! 

Den efterlängtade rosten. Nu så kan äntligen få kalla sig brödrostlöpare! 

10 kommentarer

 1. Gött att se ditt löpsteg igen!! Bra jobbat!

 2. Du har potential att vinna en hel pizzaugn, ansiktet ler i backen upp till Berg och Lundström får släppa, imponerande…! Grattis till 3:e platsen och till din första brödrost.

 3. Hade jag inte varit i flyttartagen och kunde enbart få hjälp av min familj att få möblerna halvvägs just igår. Dock hade det nog varit sjukt jobbigt med tanke på att jag höll på avlida under äppleloppet 😉 men med tanke på att jag varit 4:a två gång på ÖIS-loppet kommer jag återvända, be sure! (Även 4:a på äpplet, kallas snart forever 4)

 4. Grattis! Men vem är Dolla?

 5. Starkt jobbat Arvid! Och snyggt poserat på upploppet:) Ja hoppas fler hittar till detta fina terränglopp till nästa år. Och tack för presentationen:)
  Pussokram från Dolla…aka Daniel

 6. Fdlöpare är en fdlöpare som ni inte känner och som är helt ointressant i sammanhanget. Jag bor i Jönköping och har sprungit diverse lopp i bygden i 20 år. Har väl för mycket tid över och läser då er roliga blogg.

 7. Som fdlöpare har jag fdfavoritlopp :). Vättermilen, Vätterhalvmaran och Grabbhalvan har jag persat på så de står högst i kurs. Eftersom de inte finns längre så svarar jag………..Landsjön Runt! Landsjön har alltid en plats i mitt hjärta. Som fdvindsurfare har jag upplevt både kärlek och hat ute på vattnet. Fastnat i vassen i norra änden eller blivit liggande i kallt vatten på grund av att vinden dog plötsligt tex. Sjön kan också leverera fantastiska dagar med sol o mycket vind. Glömmer inte Ragges röst i telefonen när man ringde o frågade om det blåste.
  Löpning är något jag aldrig kommer sluta med och det gör nog inte ni heller. Ha det bra !

 8. Dolla måste vara Sveriges snabbaste bartender!? Kanske inte bakom bardisken men i terränge…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑