Uppsnack ÖIS-Loppet del 1 – Teaser

ÖIS-Loppet har kommit att bli en högtidsdag likt många andra. Vasaloppet, Landsjön Runt och så vidare. Fantastiska dagar och atmosfär. Att ÖIS-Loppet ligger mig varmt om hjärtat är föga förvånande då jag praktiskt taget växt upp på själva skådeplatsen för detta spektakel. Jag har gamla minnen från i stort sett varenda litet krön i skogarna runt omkring. Kranvattnet från ÖIS-gården har blivit min modersmjölk och doften av nyklippt gräs på ”gåla” kan få mina ögon att vattnas. Det här kanske inte är den vackraste platsen för den utomstående men för mig är det mitt hem, och det kommer den alltid att vara. Likaså personerna runt omkring. De bidrar till kulissen som kort och gott ryms under samlingsnamnet; ÖIS.

Starten 2013. Linderholm i tät. Lundström till vänster, Daniel med kepsen och Gossebarnet bredvid. Jag skymtar till höger.

Nog om romantik. Även om det lär bli en del ju närmre vi kommer. Lördagen 10 oktober är det dags för det fjärde ÖIS-Loppet. Och redan har banan hunnit ändras en aning sen originalåret då vårt eget gossebarn Arvid Öhrn krossade allt motstånd och för evigt skrev in sig i historieböckerna. En IK Vista-löpare som vinnare i det första ÖIS-Loppet. Är jag bitter över det som ÖIS:are? Nej, inte alls. Själv spelade jag kvalmatch i Lommaryd och kunde inte ställa upp. Alla vet ju vad som hänt i så fall… Det har dock aldrig blivit ÖIS-seger på herrsidan. Men på damsidan har Anna Dahlgren – som väl är – hållit ÖIS-fanan högt och vann inte bara premiäråret 2012 utan också 2013. Förra året kom IKHP:s vassa Karin Spjuth till start och satte stopp för Annas fina svit. Spjuth satte dessutom ett svårslaget banrekord på 54.54. Kan någon rå på det i år?

 
Den här jackan alltså. Exakt när ska vi återgå till rötterna och återinföra den här riktiga ÖIS-jackan med det riktiga ÖIS-märket?

I herrloppet har det blivit tre olika segrare på dom lopp som genomförts. Förutom Arvid har Daniel Nilsson – tävlingsgeneralens egen bror – tagit hem loppet 2013 tävlandes för LSSK, samt Lars Lundström från Hallby som går in i denna tävling som regerande mästare. Förmodligen står alla tre tidigare vinnare på startlinjen 10 oktober. Plus några till. Och hör och häpna. Kanske får vi se alla Holavedare på startlinjen i ett och samma lopp. När hände det senast? Har det hänt?

Det är rätt långt kvar för visso. Fyra veckor för att vara exakt. Däremellan ska 30 kilometer löpas på Lidingö. En ”after run” avklaras på Kvarnen. Ett Äppellopp ske i Sveriges Toscana (som undertecknad tyvärr missar. IGEN.) Och så ett bröllop till. Idag faktiskt. Min svåger ska träda in i äktenskapet och det ska firas med pompa och ståt i Ängelholm. Så dags att styra Skodan söderut och med det tackar jag för uppmärksamheten och påpekar ännu en gång att ni nu bör gå in och anmäla er till ÖIS-Loppet. I nästa del i det evighetslånga uppsnacket ska jag berätta om förra årets lopp.

 

Tills dess: MÅ VÄL!

2 kommentarer

  1. Kranvattnet på Öisgården var inte min modersmjölk!
    Inga rekord i sikte på min barndoms förhatliga idrottsdagar Känner ff ett lätt illamående när jag kommer för nära denna anläggning. Det kostar på att supporta den 10/10, bara så ni vet!

  2. Vilken lårmuskel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑