Legenden

Året är 2045 och våren är här. Landsjön Runt avgörs för 64:e gången och lockar nu 8000 löpare som vill springa längst vinodlingarna. Löparboomen är här efter några torftiga år under motionsspeedwayens era på 2030-talet som också var de fossila bränslenas sista dödsryckningar. Men åter igen lyser solen starkt över Vistavallen sista helgen i April när en gråhårig mustachprydd löpare värmer upp på B-planen. En annan sitter på testcykeln för att spara de linimentinsmörjda vaderna till ytterligare en kamp mot gubbvaden. Borta i omklädningsrummet tejpas en veteranlags-fotbollsskada för att kunna slugga från Lyckås och in. Bosgårds skald håller låda som speaker nu efter 20-talets kändisskap efter debutboken om asfaltskartellerna i Sverige. När starten går fylls luftrummet av PT-drönare vars högtalare pumpar ut kilometertidsanvisningar och pepp blandat med löparnas favoritspellista.
När starten gått drar ynglingarna iväg, mustachen ligger taktiskt 10 sek bak tätt följd av gubbvaden som får ge upp vid fågelstationen. Vid Lilla Lyckås hörs de historiska orden ”Du tar Legenden!” från en chippad permobil, stripead i ÖIS färger framförd av coach Nilsson då en yngling och arvtagare till det Linderholmska snabbfotade släktet pressar sig förbi mustachen för att för första gången på 31 år pressa honom utanför topp 10. Göteborgsvarvet finns inte mer efter 2030-talets översvämningar och stadsomvandling vid kusterna. Men enligt hörsägen så löpte mustachen inte mindre än 15 varv på under 1.20 och sniffade på gammellegendens 1.10 men fick ge sig på 1.11. I eftermiddagssolen efter ännu ett Landsjön Runt sitter fyra förslitningsskadade Holavedare och dricker kaffe i Bosgård, diskuterandes vad som ska behandlas nästkommande dagar på den evigt unga bloggen Holaveden.
 
Åter till nutiden. På fredag är det Eksjö Stadslopp. Kassören för Eksjö Stadslopp heter Sören, han undertecknar mail med ”KasSören”. Det kommer helt enkelt bli episkt!

4 kommentarer

  1. Stripead permobil! Nu jäklar snackar vi. Kanonidé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑