Körsbärs träden i Gisebo står i full blom och ser nästan snötäckta ut. Vitsipporna kämpar en sista vecka medans jag tar sluttnigsstigen bort mot Vistakulle. Stigen är en av favoriterna nu på våren när kvällssolen och utsikten är bedårande. Sträckan är kupperad och knixig…så annorlunda mot asfaltsintervallerna som springs 150m nedanför. Det är detta som gör löpningen till den idrottens grundmur som den är, mångsidigheten, enkelheten, tillgängligheten. Vissa springer efter en boll, vissa vilse i skogen, vissa efter en klocka.
 
Igår kom nyheten, MTB EM kommer gå i Huskvarna i Maj 2016.Det kommer bli grymt att få se de absolut bästa cyklisterna kasta sig utför Huskvarnaberget och mjölksyreångorna kommer ligga täta i motluten. Jönköpingsklubbarna har hittat ett bra koncept med början kring MTB-SM förra året och surfar nu på den cykelvåg som rullar över Sverige. Det är grymt kul att MTB växer sig starkare i Jönköping med nya spår som byggs runt stan. Vistabanan genomgår lite uppfräschning också och kommer bli en permanent uppmärkt bana under sommaren.
 
Denna veckan klämde jag 1250 meter crawl på lunchen. Jag är lite rädd för att mitt  undermedvetna förbereder mig för en ironman även om mitt medvetna inte har några planer på det.