reflektioner under en löptur

Efter en heldag bakom trummorna, förtvivlad över att armarna inte ville som huvudet när REC-knappen väl var intryckt, är det extra skönt att ta en löptur. Man hinner tänka mycket när man springer, det är skönt tycker jag. Även om jag inte är så bra på att tänka. Det blir mest reflektioner över det man springer på så att säga. Vid brunstorp tänkte jag på att björken står i full blom samtidigt som vitsipporna har nåt sitt klimax. Känns konstigt på något sätt, både vår och sommar på samma gång. Men sen är jag ingen expert på den svenska floran. Vid hamnen såg jag en familj som backade ner båten. Det såg sjukt mäckigt ut. Är det inte lätt att bilen följer med? Gäller att ha en bra handbroms antar jag. Får fråga någon som kan det där med båtar helt enkelt. Valde medvetet att springa på nedsidan av motorvägen mot vättern för att inte kunna avbryta passet när jag var så nära hemmet. Tänker varje gång jag springer där att motorvägen inte låter någonting. Är inte det konstigt? Hur man kan mixtra med asfaltsblandningen så att den blir tyst? Långtradarna bara glider förbi nästan helt obemärkt. Spring dit och lyssna själva.
Cykelbanan närmast vättern bakom Vättersnäs är så otroligt vacker, finast i stan. Synd att vättern äter upp sandbankarna sakta men säkert så att den inte finns kvar om några hundra år. Är väl inlandsisens fel, så mycket har jag lärt mig. Rundade kinnarps, förbi minnesmärket för Stefan och skänkte honom en tanke. I sommar är det 4 år sedan han omkom. Vad fort tiden går tänker jag, men det tycker nog inte hans familj. Tycker HV har värvat bra hittills. Många spelare med stora hjärtan för klubben, det är viktigt. Det pep till i klockan och timmen passerades över motorvägen, då vände jag hemåt och ännu ett halvmarathonpass var avklarat. 
 
Igår vek jag ner mig. Tänkte springa men vädrets makter fick mig på andra tankar. Majvädret hittills har inte direkt imponerat och igår var det verkligen bedrövligt. Efter 3 kilometer vek jag av mot broderns hem och lånade hans skierg. Sedan präglades kvällen av halvmarathontankar. 
 
21x100m skierg 
21x situps
21x rygglyft
21x benlyft
21x armhävning
21x något annat, vet inte vad det kallas… 
21x bänkpress.  
21x tåhäv med vikt

SKIERG I MAJ?!?… tänker säkert ni.

Men i lördags var det faktiskt snö här i JKPG, så det gäller att vara förberedd. 


 
Vi säger så hej. 
#halvmarathonmånaden 

5 kommentarer

  1. Detta alster, min smak.

  2. 21×1000 nästa gång?

  3. Härligt att få dela dina löpartankar. Lite löparpoesi.

  4. Härligt att få del av dina löpartankar. Löparpoesi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑