Förra året var ett trendbrott med hela 12 löpare under 45 minuter på Landsjön Runt. I år var det 8 st som kan stoltsera med den lilla drömgränsen. Åtta tänker ni, det är ju 7/21-delar färre än förra året. En tredjedels halvmara så att säga. Det kommer nog gå lite av en halvmarainflation här på bloggen närmsta veckorna, bara så att ni vet. Åter till ämnet. Det kan tyckas som en dramatisk minskning men när man ser tillbaka de senaste 10 åren så är årets resultat klar tvåa innan två år med 5 löpare. Så trenden håller i sig, det är säkert! Nästa år är vi över 10 igen.
 
 
 
Nu över till livets mysterium. Var kommer motvinden ifrån mellan Lyckås och Vistavallen? Min högst ogenomtänkta men ändå lite faktabaserade teori är följande:
Landsjön Runt avgörs alltid i sol. Sol värmer upp den kalla men bördiga sjöbottensmarken efter en aprilnatt. Vättern ligger fortfarande isande kall trots att vintern var medioker. Den uppvärmda luften stiger som Andrée sa. För att fylla på med ny luft tar den sig den lättaste vägen upp i Skärstaddalen, dvs genom Bosgård och strömmar bort mot Skärstad. Av detta lär vi oss tre saker om Landsjön Runt.
 
  1. Ju bättre skidsäsong, desto mer mjölksyra.
  2. Ju finare väder, desto mer mjölksyra.
  3. Är det inte fint väder så är det säkert stormigt och då blir det jobbigt ändå.