Tankar för dagen

Det är ju som det är. Livet och löpningen. De går inte alltid hand i hand. Men de har en sak gemensamt: De går upp och ner. Ena dagen kan vara en dag då ett personligt rekord ryker medans den andra kan vara en dag då förhoppningarna om ett framtida pers ter sig helt främmande. ”Hur fan ska jag kunna springa Göteborgsvarvet i 3.46-fart?” kan man tänka för att sedan springa varvet i 3.45-tempo. Livet är också sådär. Det vet ni ju. Vissa dagar startar i 6.30-fart för att sedan aldrig öka medans nästa är en äkta 3.20-dag när allt tycks gå vägen. 
 
Alla har vi våra perioder. Jag själv kan gå ner mig och låta ångesten ta över rejält vissa dagar. Varför blev det så och varför sa jag så? Kunde jag gjort annorlunda där? Och kunde jag gjort ett annat val då? Ångest över sådant som jag egentligen inte kan påverka men som kroppen och hjärnan på något vis hatälskat att älta. Frågor som i kan gå om och om igen i huvudet i timmar tills något bryter av. Lösningen är oftast en brutal urladdning i löparspåret eller i annat valfritt mjölksyratillstånd. Den bästa medicinen. Det som får allt att lösas upp och ge mig svaren. Eller det som helt enkelt får mig att släppa hela bördan och gå vidare mot nästa dag.  
 
Det finns ju antidepressiva att ta för sådant men jag antar att konditionsidrott har en liknande effekt. I alla fall för den ringa ångesten och småproblemen som jag ibland inbillar mig finns i hjärnan. Tänk om fler fick upp ögonen för hur den kunde botas genom att riva av ett skidgångspass i helvetesbacken eller en intervallserie på Vistakullevägen. 
 
Idag är det tisdag. Förmodligen den dag där man mest ifrågasätter sitt livs gärning. Idag borde strandpromenaderna vara överbefolkade av adrenalinstinna löpare som botar vardagsångest och tristess. Varenda SkiErg längs östra Vätterbranterna bör vara utsatta för PB-försök. Och varenda krön igenkorkat av självplågande stupade skidgångare.
 
Kasta dina bekymmer bakom ryggen. Ta ut dig fullständigt.

 

För en lyckligare och sundare befolkning i tiden!

8 kommentarer

  1. Robbans brandtal till befolkningen 14/4 2015.
    Legendariskt.

  2. Tack, mer laddad än nånsin för intervallerna ikväll:)

  3. Och just där sjönk jag ner i soffan med chokladbollsskålen i knäet;)

  4. Tio tvåhundringar i slakmotan från Siringe och norrut tog definitivt bort min Ågren.

  5. Tio tvåhundringar i slakmotan från Siringe och norrut tog definitivt bort min Ågren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑