Vad gör holaveden på helgerna?

Godmorgon. Idag är det måndag och trötthetskänslan ni känner av hör till. Är man inte trött på en måndag var helgen alldeles för lugn. Jag är inte bara trött i dag, jag har ont i hela kroppen. Gårdagens förlust i semifinalen i hockeybockey-korpen satte sina spår. Inte bara psykiskt utan även fysiskt. 

Helgen för holaveden. 
 – Palle har varit på semester i grannlandet. Oklart om han överlevt den intensiva grabbhelgen men vi lever på hoppet. 
– Oskar har myglat och tydligen varit på träningsläger över helgen i huvudstaden. Vad gör han där? Har han en PT? Eller finns landets bästa sjukgymnaster där som kan ta hand om hans gubbvader? 
– Undertecknad sprang träningstävling. 
– Robban har påbörjat ett beprövat träningsschema som handlar om att träna alternativt för att bli så snabb som möjligt i löpskorna. 
Träningstävlingen då? 
Jodå, det gick snabbt även i lördags. 4,3 kilometer klarades av på 14,11 min, vilket blir 3:18min/km i snitt. Jag är väldigt nöjd. Efter 2,5km hade jag 8 minuter blankt. Börjar drömma om en sub 16 tid till sommaren, det hade varit något de. I så fall bjuder jag på smörgåstårta. 
Linderholm vann och satte banrekord runt rocksjön. Den multisportande Emil Dahlqvist kom 3a och Sernheim 4a.  Själv kom jag 2a. 
På tal om löpning
David Nilsson från Öland sprang en halvmara på 1:04:11 igår. Herregud vad det är snabbt. Bara två svenskar som sprungit snabbare de senaste 7 åren. 

Linderholm trycker på i kurvan. Syns på steget att han har ett förflutet som 800 meterslöpare. 


Undertecknad. Kände mig inte lika fet och tung som jag gjorde för några månader sen. Härlig känsla! 


Sernheim. Lätt och stiligt löpsteg. Några veckor med ordentlig löpträning sen gör han sub 35 på milen. Emil Dahlqvist ska iväg till Chile och multisporta i FYRA dygn. Men han är rätt vass på tävlingar som är < 15 minuter också.

Robin Johansson (i mitten) åkte Vasaloppet helgen efter en magsjuka med bakhalt och med en trasig armbåge. Han sa aldrig mer, men säkra källor säger att han anmälde sig igår ändå… 


Jag var hyfsat nöjd med vinsten över Emil efter att han förra året slog mig på min egna träningstävling. 1-1 i matcher helt enkelt… 5 kommentarer

  1. Det var en härlig tävling. Gillar bilden ni fångade på mig =)

  2. Är du inte lite sur över att dom skrivit ditt namn två gånger Arvid? Plötsligt ligger du 6:a och 12:a, istället för 3:a 😉 Rätt ska vara rätt! Du får passa dig för Kjell på Höredarundan!

  3. Yes, i totalen… enligt mina beräkningar borde du tränga in dig mellan Linderholm och Kjell. Haha, ja och det är ju inte alla som har en dubbelgångare, snabb dessutom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑