GW:s gyllene regler

Vi läste böcker varje måndagmorgon på högstadiet vill jag minnas. Jag vet att jag arbetade ett bra tag med Frederick Forsyths Schakalen och jag minns glädjen över att lämna tillbaka den till bibliotekarien efter att faktiskt ha läst ut den. Det har inte hänt för många gånger tyvärr. Min bordsgranne Löparesset Linderholm plöjde GW Persson. Inte märkligt att vi båda delar ett intresse för mordet på vår statsminister för 29 år sedan då Linderholm redan här i 15 års ålder lusläste professorns Faller fritt som i en dröm. Jag tror vi båda redan då också var eniga om att Christer Pettersson inte kan lastas för detta trauma i vår svenska folksjäl. 

I alla fall. Detta är ju en konditionsidrottsblogg. Och tro det eller ej men i förra veckans Veckans Brott där nämnde professorn medverkar så dök det upp tre förtäckta tips inför Vasaloppet. Ja du läste rätt. Leif GW Persson lindade in det snyggt genom att prata om att det var tre regler för mordutredare men vi invigda fattade direkt vinken. 
1. Gilla läget! Är det 5 plusgrader på söndag så är det. Snöar det så gör det. Är det inga spår så är det inte. Det är som det är och blir som det blir.
2. Krångla inte till saker i onödan! Nä. Testa inte LCHF från och med idag fram till söndag. Ät inte konstigare än du brukar och kör inte ovallat om du inte tror att du orkar. Vasaloppet är inte krångligt. Man gör det krångligt.
3. Hata slumpen! Har du följt punkt 1 och 2 behöver du inte skylla på slumpen. Saker och ting händer av en anledning. Det gäller bara att se till att det är bra saker.
Vi tackar GW för råden till alla oss mordutredare och/eller Vasaloppsåkare och konstaterar att det nu bara är 75 timmar till starten i Berga By. 

5 kommentarer

 1. Känns sjukt att man är så nära att bli mör(dad)bultad.

 2. Klockrena tips från GW.

 3. Hedrande att få bli omnämnd på denna konditionsidrottens heliga graal!:)

  Jag inser nu att GW:s mordutredartips håller i alla lägen. Tre ledord i livet!:)

  Jag instämmer i Roberts tips att inte krångla till det i onödan och äta ordentligt inför loppet! Faktum är att GW:s mest sympatiske romanfigur – den cyniske, rasistiske och fördomsfulle Evert Bäckström – också ger några ord på vägen inför en mordutredning eller ett Vasalopp:

  ”Men allra först en bit mat, det vore rena tjänstefelet att utreda ett spaningsmord på fastande mage, tänkte Bäckström” – ät rejält och testa inte LCHF innan söndagen!

  Lycka till allihop!

 4. I love this!
  Bra att Robert blev värvad till denna blogg, -en ytterligare anledning till att titta in här varje dag! Den enda bloggen jag följer slaviskt! Keep up the good work och kör hårt på söndag!

 5. Lite fel länk där! ;D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑