Filosofisk söndag.

Förra veckans söndag gick det åt helvete precis. På berget var det mest is och eklöv. Isen brast och staven också efter bara en timme av mina tänkta två. Gud beskylldes och jag packade ihop och begav mig till källarhålet. Stod och drog en halvtimme i tvåminuters tempo avslutade med tabata. Kändes förjävligt.

 

Punkaren bjöd på choklad och kaffe och vi samtalade om filmkonsten, Skatteverket och Alexsander den store. Han skulle inte gått vidare till Indien utan begett sig hem istället. Stridselefanter fick stor att bli liten.

 

Måndagmorgon. Halsont. Ringde min bror som fick hoppa in och arbeta i mitt ställe. Ringde in upplysningen till min chef sjöräddaren.
Gick upp, klädde mig och satte fyr i kaminen. Tillredde en kopp stark espresso signerad Alfred Nordqvist.

 

Bror kom förbi för arbetsordrar, ritningar och diverse verktyg. Erbjöd kaffe. Han avböjde.

 

Klädde mig och gick ut i skogen, bort emot Vistakulle. Tänkte titta på fåglar likt Lars Lerin. Såg inte en enda. Dom måste flytt. Värmlänningen Lerin är kanske en av världens bästa på att avbilda björkar. Han borde måla av björkbeståndet vid foten av berget. Mycket vackert. Och väl gallrat. De bortgallrade stammarna ligger tjockt över marken likt en armeringsmatta. Här händer inte mycket en förmiddag i januari. Gick hem över Per Björlingers smakfullt renoverade gård. Dottern Karin flyger fram över landet som en oljad blixt i skidspåret. Pappa stolt, förmodar jag, själv en gång trea i smågan. Sommartränar hon här? Hon borde springa intervallerna med oss uppe vid masten och köra stakintervallerna upp till Skärstad kyrka.

 

Jag borde åka till Värmland i sommar, svänga förbi Lerinmuset och se Lundell i ladan på folkparken i Karlstad. I ladan har alla gamla storheter spelat som Beatles, Stones, Hendrix. I sommar alltså Lundell. Är det någon som hört om Bob Dylan köpte sig ett hus i utkanten av Karlstad? Han ville efter att varit där och spelat. Han satte agent på saken. Han tyckte Värmland påminde om Minnesota. Är man i Värmland får man ta turen till Torsby och träna ordentligt. Backrace.

 

Nog svamlat, nu ska jag köra intervaller. Hårda långa.

 

Nästa vecka är Rallarloppsvecka.

 

1 kommentar

  1. Mycket behaglig läsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑