Sponsorbilen

En gång i tiden hade jag en sponsorbil. Visst låter det flådigt! Det var det också. Kanske inte bilen, men hela upplägget. Källs bilskrot stod för bilen. Lars-Gösta fixade fram en Toyota Starlet 1986 efter att Tjippe hade lagt ett gott ord för mig hos Lasse och tyckte att jag behövde lite hjälp som skidåkare.
 
För någon som inte har suttit i en Starlet från -86 ska jag försöka ge en beskrivning. Sätt in en campingstol i en telefonkiosk och kör sedan runt den i trafiken med en fyrväxlad enliters förgasarmotor. Helt enkelt underbart! När jag och Lars-Gösta diskuterade om det fanns några takräcken till starleten så underröjer Lasse alla problem om inga räcken skulle hittas med lösningen att bulta takboxen direkt i taket.
 
Dealen gick ut på att jag fick bruka bilen, hämta reservdelar, däck och vad som kunde behövas från bilskroten mot lite reklam, skidvallningar och att jag lämnade tillbaka den när den inte gick igenom besiktningen längre. Tidigare hade bilen två gånger varit inne för skrotning hos Källs men ansågs för fin och rustades upp och såldes igen. En gång så stod en kvinna och tittad på bilen utanför ICA när jag kom och gapade. Lever den än? Jag har kört den från Holland, sa hon.
 
Bäst av allt var alltid att få åka till Källs. Att gå in i detta museum av Vasaloppsprylar, utklipp, skidor blandat med rostiga bilar och motorolja är härligt!
 
I tre år funkade bilen perfekt och gick otroligt nog igenom besiktningen! En av dess bästa features var att jag kunde låsa upp den utan nycklar på under 10 sekunder. Men sedan en sommardag så brast den i tre bitar på grusvägen upp till Gilebosjön från Lyckås och det var dags för den sista resan till Källs….om inte Lasse rustade upp den igen…
 
 

4 kommentarer

  1. Jag hör källs röst i skallen "Toyota schalett är den bästa bilen i världen".

  2. Härligt..! Dessa bilder o text väcker många goa minnen till liv. Inte minst när jag nervöst besiktade den åt dig och besiktningsmannen godkände den med blankt papper, men sa att byt torkarblad, ifall det kommer regn, de är torra! Mer sådant!

  3. Det är ju rena rallybilen! Är det takboxen som du sponsrat mig med?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑