Idrott är ett härligt påfund. Oftast håller vi på med konditionsidrott med snoret hängande under näsan. Men känslan att låta vinden få dig att färdas över öppna vatten är en härlig upplevelse. Tidigare har jag seglat Optimistjolle och sedan E-jolle i ungdomen innan skidåkning och andra konditionsidrotter tog över. Begäret att få känna fartkänslan en decimeter över vattenytan blev i somras för stort.
Efter lite efterforskning så föll valet på en Snipe-jolle. Snipejollen designades 1931 av Bill Crosby och är fortfarande en populär klass runt om världen. Jag ville ha en snabb båt som inte var för svår att segla. Snipejollen kan plana och kräver ingen trapets för att seglas och kan seglas själv i lugnare vind.
Sagt och gjort eftersöktes Blocket för begagnade jollar och snart hade en gammal jolle spårats upp och nu är renoveringen i full gång. Till sommaren hoppas jag kunna bränna runt lite på Vättern eller Landsjön. Det kanske kommer lite mer information om hur renoveringen går här på bloggen när fantasin saknas för att komponera hormonstinna konditionsidrottsinlägg.