Holaveden On Tour – again

Jag befinner mig i skrivande stund ihoptryckt mellan två tatuerade stockholmsbröder i en minibuss påväg ner mot Tyskland. Resans start har präglats av Drängarnas top hits och Stockholmstugg som går rakt in i hjärtat. Det är fina grabbar jag umgås med trots att de är Djurgårdare. Denna gången är det inget rymdskepp dom ska ta oss igenom Europa. Vi åker i röda faran, en högerstyrd minibuss med 6 sovplatser och som ligger på 2500 varv/minuten när man kör i 100km/h… Man vänjer sig och vår samtalston har nu tillslut stigit över motorljudet. Vi ska som sagt till Tyskland och spela på bl.a. någon typ av stadsfest. Känns lite oklart men överlever vi ner dit så får vi väl se… 

Palle och Oskar lyckades fixa startplatser till lidingöloppet. Jag har en på gång. Bloggen kommer verkligen präglas av Lidingölppet denna sommar/höst, hoppas ni har överseende. Jag har, likt Palle, tänkt lägga upp en plan för att springa så fort som möjligt sista helgen i september. Inget detaljerat träningsschema, bara en plan att utgå i från. Efter min skada så har jag tänkt börja om från ruta 1. 

Vecka 1-4 – Lugnt & mycket
 – Många timmar ska avverkas i löpskorna. Helst ska passen vara långa och långsamma. Jag vet att jag kan springa hyfsat fort så nu handlar det om att förbereda kroppen. Det gör inget om tempot blir över 5min/km, det är inte farten jag är ute efter… Lyckas jag hålla min plan ska jag belöna mig själv med att springa fort på någon tävling. 
Vecka 5-8 – terräng & intervaller & några långpass
 – Nu ska benen förberedas för Lidingöloppsterräng. Jag har förmånen att bo i Kaxholmen där det är backigt nå djävulsk så det är inga problem att hitta kuperad terräng. Sen ska det löpas intervaller. Inför förra Lidingöloppet sprang jag 4*2,5km i Lidingöloknande terräng. Jag tror stenhårt på det passet. Sist men inte minst ska jag löpa ett långpass varje helg. Långpass för mig är 90min.
Vecka 9-12 – mängdvecka & nedtrappning 
 – Nu kommer jag testa en mängdvecka. Ska man springa 30km i tävlingsfart måste man ha mycket ”mängd” i benen. Det är läge att lägga in det 3-4 veckor innan loppet. Men jag är ingen utbildad löpcoach så lita inte på vad jag säger. Sista 2 veckorna ska jag ta det lite lugnare… Vid denna tidpunkt hoppas jag att jag väger 69-70kg. I så fall har jag samma förutsättningar som jag hade sist jag sprang. 
Om detta funkar återstår att se. Om det är någon kunnig löpare som läser bloggen får hen gärna komma med synpunkter. Målet är att slå 2:12:48. 
 

3 kommentarer

  1. 4x 2,5km låter saftigt. Vad möra vi kommer bli. För att snacka grillspråk.

  2. Lycka till i Tyskland och se till att varva ur vrålåket på autobahn;)

    Lidingöträningen kommer gå prima. Mkt mängd, mkt skog, mkt energitömning – sen är du redo:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑