Tappat suget

Jag är färdig. Jag är slut som skidåkare. Den senaste tidens mildväder har tagit hårt både på de lokala konstsnöslingorna och mitt skidåkarpsyke. Idag hade jag inget att skylla på. Det funkade bara inte. Luften har gått ut. Nu blir det en vecka där det gäller att ventilera lungorna ett par gånger samt undvika möten med snoriga barn och halvkrassliga jobbarkompisar. Veckan innan handlar också om att slappna av och ta de hela med ett leende, inte känna efter för mycket och spara energin till söndag morgon. 

När jag kastade in handduken på dagens träningspass spanade jag runt på nätet i jakt efter träningsmotivation. Vad händer efter Vasaloppet? Det blir löpning och medeldistans är svaret. Ultralopp skiter vi i för i sommar ska det gå snabbt. För holaveden är det 800 och 1500 meter som gäller. På sin höjd kan vi sträcka oss till 5 och 10km för att sedan avsluta det hela med ett alldeles för långt och jobbigt lopp på Lidingö i slutet av sommaren. Hittade lite härlig läsning på klubbens hemsida. Statistik och framförallt gammal statistik är underbart tycker jag. Man ser tydligt vilken dominans äppellkungen hade på IK Vistas löparbanor under 70 -80 talet. 

Strax efter målgång i Mora åker jag på turné på Europas vägar. Därefter blir det intervallträning på Vistavallens tartan och alla är välkomna. Springer jag tillräckligt bra kanske man kan hota banrekordet på 3000 meter? Klarar Oskars gubbvader att springa 800meter? Kör Palle dubbla distanser under Landsjön runt? Den som lever får se och först ska vi överlevde 90 kilometer i fäders spår. 

1 kommentar

  1. Jag kommer köra dubbla distanser.
    Banträningen på Vistavallen varje torsdag kommer jag inte missa en enda gång. 800 & 1500m here we come!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑