Älskade söndag: Blött värre.

 
Veckans sista arbetsdag. Det är snöblandat regn och nordanvind rätt in ifrån Vättern. Stämningen är sådär lätt besvärlig som det kan bli när man står på ett tak fastspänd i en sele med ett rep efter sig som ska fastna mest hela tiden. Huset är kv almen och ligger mitt i centrala stan. Byggt 1931 och köpt av fastighets magnaten Ralf Ekblad 2008. Nedanför ligger Smedjegatan med sina små kulturkåkar i trä. Jag sågar skorstenskransar och bilar ner skorsstenar, bygger ställning, flyttar ställning och kramar ur handskarna vars vätska skulle fylla en kaffekopp till hälften. Medans jag står där och täcker ett hål med plyfa ser ja Oskar vandra fram likt madicken nere på Smedjegatan. Jag utbringar ett läte som får halva stans uppmärksamhet även Oskars. Han är på väg till gymet på lunchen. Han ska köra stakmaskin. Han ska ge mig en utmaning. Jag är utmanad. Stakmaskinen är oumbärlig när det regnar. Upplägget är följande vi ska gå 5 x 1000m med 1min vila. Dom 3 första ska gå fort men inte max den fjärde är det öppna spjäll som gäller och den sista ska man försöka överleva så anständigt som möjligt. När jag kommer hem kan ja se att Oskar gått följande serie. 
 
 
Efter en kaffe samt allmänt bestyr åker ja bort till Tb Lund Proskima. Små snackar väder, valla samt pulver vallar upp ett par skidor. Efter vistelsen hos vallagurun rattar jag bilen emot utmaningen. Jag har min stakmaskin stående i källaren hemma hos konstnären i den gula tegelvillan mitt i äppeldalen. Mobilen ringer precis när lyktorna sveper över rader av gammaldags äppelträn som står i stolta raka linjer. När jag får upp mobilen så är det hon som står i fönstret 3 meter bort. Hon frågar vad ja sysslar med? Ja säg det är ett spontant svar. Kliver in i huset möts av doften ifrån stekt lök,tomater och oregano. Tillfälligheterna i livet får det att verka en anning prekärt. Min förrätt ska dock serveras i källaren. Min serie blev följande.
 
Klarar lätt att följa dom 3 första men på fjärde märks skillnaden mellan elit och elitmotionär. Jag får dock 4 tiondelar bättre total tid. Efteråt blev det tomatsoppa med nybakat bröd, gott sällskap samt samtalande om livets bergodalbana.
 
 
Z testar spåren inför Engelbrektsloppet imorgon som jag ska följa ifrån sidlinjen. Foto Erik Wickström
 
 

Qvarnen är laddad för att mala imorgon.

1 kommentar

  1. Niklas Solsjö

    2014-02-09 at 1:34 e m

    Va tjyven, är det parkeringssnöskrap på banan eller??? Ingen uppmuntrade syn direkt… Bra jobbat på skiergen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑