Det har varit en bra vecka på berget. Spåret är nu ca 1800m efter vilda gissningar. Spåren är kanon. Lyset fungerar nästan över hela sträckan och folk är pigga och glada. Jag har gått två bra pass denna vecka ihop med min partner in crime Oskar lund. I tisdags gick vi 2 x 3600m stakning i fritt blås. Första höll jag rygg men under andra fick spjället ställas vidöppet men Oskar ställe av mig ett 10tal meter. Avställd och förnedrad räckte det för mig men Oskar gick ett tredje heat. Jag hade fruktansvärd träningsvärk i ryggen efter Rallarloppet så jag gjorde ett medvetet val att gå två heat.

I torsdags gick vi på nytt två heat denna gång var varje heat 5400m och vi hade rött klister under skidorna. Farten skulle vara strax över långloppsfart och fokus var lugn och stabil diagonalåkning något jag har ytterst svårt att få till avslappnat. Oskar höll som vanligt tätt men vid 500m kvar bröt ja ut i en attack men Oskar höll ryggen utan problem. Vi avslutade med lite socialiserande med Multisport Emil innan det blev varmvatten.

 

Nu stundar OS i Sotji och ryktena och spekulationerna når oanade höjder. Hör politik och idrott ihop? Hur inkompetent är Ryssland egentligen? Kommer det bli en terrorist attack ifrån frihetskämpar el dylikt? Är det värt 51 miljoner USD? De verkar inte hunnit bli färdiga i tid. Kolla in dessa bilder.

 
För mig är det uppenbart att det kommer bli någon form av aktion ifrån någon enskild idrottare. Hur det kommer se ut blir intressant att se. Någon måste i alla fall överträtta Emma Grens målade naglar. Ryssland förtrycker ju som bekant bl a s.k. bögar och flator. Alltså människor som av naturen visar tycke för det egna könet. Detta gör Putin putt. Att folk i hans lekstuga väljer att följa för dom naturlig instinkt istället för att dansa efter hans pipa. I Ryssland tillåts man inte göra som man vill eller är skapt för att göra. Kom ihåg att attraktion inte är ett val men handlingen att förtrycka en grupp människor är det. Nu i veckan har ju också Ryssland hotat att bryta det avtal man har med omvärlden som innebär nedrustning av strategiska kärnvapen om USA placerar en jagare i Spanien. Ett NATO land som samarbetar med ett annat NATO land är ju helt i sin ordning. Då hotar alltså Ryssland med att rusta upp kärnvapen. Ryssland har ju som bekant skärt ner på välfärd (vård, skola och omsorg) för att rusta sig militärt. Så man kan ju tänka sig en bojkott ifrån skidåkarna där Hellner för åkarnas talan och meddelar att det inte blir en enda spets i backen förens Tsaren(Putin) lovat dyrt och heligt att inte rusta upp strategiska kärnvapen.  Men det kommer ju aldrig ske naturligtvis. Men lite pussande mellan Jönsson och Teodor efter guldet i sprintstafetten skulle skapa rubriker och göra Tsaren högröd i ansikten. Någon form av aktion för mänskliga rättigheter kommer vi få se under OS. Frågan är vad det blir? Vad tror du? Skriv gärna något roligt scenario i kommentarsfältet.