Guldkorn från YouTube – #2

Ganska ofta hamnar jag framför datamaskinen kollandes på YouTube, hoppas ni har överseende med att det kan bli en del guldkorn därifrån. Denna gången handlar det om en liten amerikansk pojke vid namn Dave Wottle. Wottle växte upp under tidigt 60-tal och var så klen i kroppen att husdoktor en dag föreslog att han skulle börja träna för att inte helt tyna bort. Wottle börjar springa. 

Vi hoppar fram några år. München 1972, ni som har några år på nacken får säkert rysningar bara ni hör årtalet. Själv var jag inte där, jag har precis lämnat tonåren. Dave Wottle har problem. Inte med utrsutningen. Inte heller med hälsan. Den långhårige amerikanen får håret i ögonen. Fram åker en golfkeps och Dave är kung över 800-meter 1972. Han kvalar in till finalen där han kör sitt eget race utan att tänka på de andra löparna på banan. 

 

titta och njut;

 
Inledningen – Är han skadad? 
Avslutningen – Ska han ta det?
 
Reaktionen  –  Ointresserad.. 
 

3 kommentarer

  1. Sådana här anekdotiska Youtube-klipp gillas starkt. Det här hade jag helt missat. Älskar löpare som kör sina egna race, speciellt när det lyckas…

  2. Riktigt fint klipp, tycker han påminner om någon annan duktig löpare i IKV-linne, men som ibland kan ses i klassiska skidspår, båda coola killar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑