Sent om sidor kommer en lite redogörelse av Anderstorp Grand prix halvmaraton som också var SM. En kraftig vind blåste över de vidsträckta fälten utanför Anderstorp. Ett hyfsat startfält stod redo vid tredje sista svängen. Tanken var att springa för placering. Drömmen om en ny PB tid och kanske en sub70 tid la sig som gräset i vinden. Startfältet sprack snabbt upp i ganska utspridda klungor. I vinden var det antingen att gå med en klunga eller vänta in nästa. Jag hamnade rätt bra med en femmannaklunga som gjorde första milen på strax under 34. När vi gick in för varvning med 2 varv kvar på 4 km banan hade klungan spruckit till en tremannaklunga med två trötta löpare och jag. Jag tog över farthållningen men blev rätt snart själv på en -3:e plats. Glad i hågen tänkte jag att 8 km klarar jag själv. Men med 3 km kvar tröt orken och jag blev passerad av 4 löpare på slutvarvet. Rullade in på 1:13:03. Tydligen fullt ovetandes tvåa i M35 efter Anders Grahl. Första SM-medaljen i handen. Jag är nöjd med loppet även om drömmen om en tid under 70 min lever vidare.