Maran

Nu strejkar baksidorna på låren. 4 dagar har gått men än sitter sviterna i. 2:37:30 blev det till slut. Ett stabilt resultat. Det initiala målet på 2:40 övergavs av en spänd båge mot 2:35. Halvvägs hade jag en minut till godo och passerade halvmaran på ett nytt PB på 1:16:20. Hofvetklungan med farthållare Vall gick som klockan. Där och då kändes det som att 2:35 inte skulle bli några problem. 10 km senare började det dra i baksidan på låret. Krampen började smyga sig på samtidigt som energilagren var rätt tomma. Sista 10 km blev en riktigt kamp och 2:35 rann mig ur händerna. Halvt nöjd, halvt besviken satt jag på Stadion. Men vafan, två nya PB på samma lopp. 14 minuter förbättring på maran, jag ska inte gnälla denna dagen fullbordade PB året 2021. Nya PB på 3000, 5000, 10000, Halvmara och Marathon. Som Arvid skrev, att få leverera ett bra resultat efter all träning är en riktigt bra känsla.

Stockholm marathon var verkligen den folkfesten som det alltid varit. Som innan pandemin. Kanske än mer. Höstmaran blev verkligen så fin den kan bli i signande löv på Djurgården och en perfekt temperatur.

Jag är anmäld till nästa års upplaga också, men jag väntar nog lite med att dra igång träningen för det. Först får det bli lite terränglopp och lite lugnare träning. Kanske skulle jag leta upp en plattare mara och satsa på sub2:30….Holaveden kanske står på startlinjen i Berlin nästa höst. Vem vet?

-OL

Markus ”Loket” Vall fixar tempot på Strandvägen. Foto: Dolla

1 kommentar

  1. Starkt jobbat Oskar! Jäklar vilka jämna 5-kilometrare ni hade till 30. Bra lok förstår jag👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑