Såg ni Emil Persson? Så himla coolt! Den långa färden fram till backen, sen handlar det om att få just den där positionen att man bara kan ligga bakom för att bevaka och sen precis vid rätt ögonblick explodera för att gå om och vinna Marcialonga. Det var mäktigt att se faktiskt. Han är duktig den där Emil Persson, kanske den mest formstarka längdåkaren Sverige har på herrsidan just nu.
Johannes fortsätter åka bra. 11e plats på marcialonga är riktigt stort. Holaveden lyfter på hatten och gratulerar. Väldigt imponerande. Dessutom går Johannes klart bäst i våran fantasyliga också. Han måste ha mycket inside såklart.

För egen del är säsongen igång igen. I lördags körde vi 3000 meter och jag fick i uppdrag att hålla farten. Vi bestämde att vi ville gå för 8:10, och jag höll ganska jämn och fin fart i drygt 2300m. När jag tittade bak vid ett svagt ögonblick när jag började bli lite trött så hörde jag Pilen bakifrån ”japp, jag kör”. Sen gick han upp och tog över ansvaret. Solo sista 700 och i mål landade det på 8:09. Där bakom hade vi hela popcorngänget och jag tror alla persade. Rätt bra för att vara en säsongsdebut. Nästa helg blir det min tur förhoppningvis.

I Stockholm körde dom 3000m samtidigt. Ruggig nivå på svensk löpning nu när 18st gör under 8:20 på en tävling, varav 5st under 8 minuter. Det är faktiskt lite crazy men precis vad som behövs för svensk löpning om vi ska ta nästa steg tillsammans. Det som sticker ut mest från gårdagens resultat måste väl ändå vara Almgren svenska rekord på 7:41. Det är en riktigt riktigt bra tid faktiskt. Förra gången han slog svenskt rekord på samma distans blev det underkänt pga av att skorna vid ett senare tillfälle blev otillåtna, men nu gör han det igen och då hela 7s bättre. Det är så himla kul tycker jag. Draghjälp upp till halvvägs sedan solo sista 1500 på 3:44 har jag hört rykten om. Kan det vara så att det innebär att det finns mer att plocka ut? Förmodligen. Hoppas det.

Vi avslutar med en bild från landsjön. Sjöarnas sjö. (På vintern i alla fall). Hallbymössa för att hylla Johannes insats på marcialonga.

/ örnen