Something in the air

Det är nånting i luften alltså, inte bara pollen och göteborgslukt. Snart är vi inne i varvet-veckan och det märks av. Några sista förberedande pass stundar innan det är dags att trappa ner för att pricka in någon slags form. Jag har ambitioner att kunna matcha mitt halvmara-pers från Venloop tidigare i år när jag ställer mig på startlinjen nästa lördag. Vad det kan räcka till placeringsmässigt är svårt att sia om, allt handlar givetvis om vilka som kommer till start och dessutom vilka som tar sig i mål. Det blir spännande!

4×3 kilometer igår. Musse ångade på och jag gjorde så gott jag kunde att följa med. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Kunde nästintill hålla 10k-tempo på intervallerna, lite överfart inför halvmaran men det är ett upplägg som jag testar för tillfället.

Säljer skor som aldrig förr. Än är det inte för sent att springa in ett par nya dojs inför varvet, men vänta inte till samma dag är mitt tips. Är du en van löpare och har lite ambitioner kan det vara kul att testa ett lättviktsalternativ även på en så lång sträcka som 21 kilometer. Snörar man på sig ett par tävlingskor får man ofta den där känslan av att man ska och vill springa fort, och placebo har ju visat sig funka rätt bra i många forskningsstudier så varför inte. Själv låter jag mina Adidas Adizero Adios gå ett sista lopp innan jag kasserar dom. Personbästa både på 10000 meter, 10 kilometer landsväg och halvmaraton. Det blir förmodligen en likadan inför sommaren om inte någon vill skänka en ny tävlingsko av annat märke till mig.

Lyssnar ikapp Palles spellista på Spotify som heter Landsjön Runt 2019, den är så himla bra så det är inte sant. Perfekt komponerad spellista enligt mig, så det är inget ni vill missa. Jag var ju inte på plats i år, men jag kan nästan känna känslan av vilken succé det var med just låtvalen. Längtar redan till 2020, både att stå på startlinjen och Palles spellista.

Dubbelpass idag. Sen tröskel på torsdag, intervaller på lördag, långpass på söndag och efter det tar vi nån dag vila va? Låter som en plan! Hör av er med en kommentar om ni vill ha några sista-minuten tips inför varvet, jag gör mitt 6e varv om jag räknat rätt. Ett år hette jag Josefin och blev diskad så statistiken är inte riktigt komplett.

Vi hörs!
/örn

1 kommentar

  1. Man kan nästan tro att det är en shemail till vänster på bilden med det långa håret och den rosa kepsen, men sen såg jag att det var Arvid ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑