Israel och Shemails.

 

Tiden dunkar på, tar inte hänsyn till någon. Alla ska med, allt hinns inte med. Upprepande och efterkonstruktioner. Klaga och övertala. Om o om igen, igen. Ska försöka mig på att omvandla en eftersatt rabatt till en form av trädgårdsland. Hon gav mig påsar med frön. Förvalta, så mycket handlar om att förvalta. Rabatten som bara varit ett mörker med gräs ovanpå fick en gnista av engagemang, omtanke och ansvar. Låt det inte dö. Ogräset din värsta fiende. Tristessen kanske ännu värre.

Tycker Holaveden levererar riktigt bra. Alltid är det nåt frö man kan ta till sig. Förvalta, förädla och kanske förföras om man har tur. Wow ord kan betydda så mycket. Älskar artikeln om Johan Larsson som Arvid delade, så (o)troligt bra. Det begäret springer sönder sexualdriften. Inte helt ovanligt verkar det som. Elitidrottare testar regelbundet sina testosteron och kortisol värden. Låter någon annan hålla i kopplet, buss på begäret, full fart efter pinnen. Nu måste vi lugna ner oss här, loss! Vila, press, vila. När inte kuken längre vill va med, då är det hög tid att handla.

Svåra frågor är inget att backa undan inför, istället något att bita tag i. Låta ljus lysa över det. Gudomligt. Det farliga är att förenkla för snabbt. Det är en träningssak det där. Det är ofta för många faktorer för att kunna beräkna helt hundra exakt. Något som matematiken och statistiken lär oss är att alla (tanke)modeller är fel, men några är mer användbara än andra.

Palestina har fått oproportionerligt med ryggdunkar ifrån Svenskt håll. Det är ingen snack om saken. I helgen så bara ven det av raketer in i Israel och även på andra sidan gränsen. Helt chockerande hur många raketer som aldrig kommer över gränsen utan hamnar på ”ens egen” befolkning. Nu tänker inte undertecknad ligga här halv tolv på natten och snacka Västbanken men sanna mina ord när vi slår fast att raketskjutningar, hamas, islamistiska jihad, kidnappningstunnlar och självmordsbombningar är inga bra grejer! Ibland är det bättre att spela dom korten man har på hand än att fördöma han som blandat leken. Israel är inte på något sätt några änglar på jorden, men man förstår deras sammanhållning och allmänna hållning när man tänker tillbaka på vad vi under farfars ålder utsatte dom för.

Nu är, för att hålla oss kvar vid ämnet, Sveriges artist elit just Sveriges artist elit för att dom är bra på att framföra och skriva musik. Bara för det är det inte nödvändigt att dom är experter på historia, biologi, omvärldsanalys, teologi eller urban exploatering. Bara för att man gillar en artist konstnärliga uttryck så behöver man inte okritiskt kopiera hens politiska hållning rent av. Med rena ord, Thåström, vi förlåter dig, vi ska alltid vara på väg.

Nu ska vi växla över växtföljden till Caster Semenya men det får dröja ytterligare fyra dagar. Det är ändå ingen som vill läsa något djupare på mobilen. Men bara för att klargöra en grej så har inte Semenya blivit förbjuden att springa 800m. Hon är bara inte välkommen att springa på IAAF’s tillställningar. Antar att hon kan flyga till Ryssland och springa, för dom får ju heller inte vara med?

Det är komplicerat, men inte omöjligt, om fyra dagar börjar vi dra i en ände så får vi se vad som tittar upp ur jorden. Bara solen får lysa och regnet fukta så brukar det bli fruktsam skörd. Det är sen gammalt. Nu tar vi och tittar riktigt noga på presentationen av dessa 800meters kvinnor, sen BAAM! SEMENYA!!!

1 kommentar

  1. Shemails = kvinnlig e-post, ha ha den va kul 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑