THE PHANTOM OF THE OPERA

Det visar röda siffror på väderapparna framåt. Det är klisterförets tid. Klister morgon middag kväll. Jag väljer att omfamna det, se på det som en äkta influencer, härligt är det när livet är härligt. Varför finns det inga realistiska influencers? De som erkänner när det är dåligt och inte alltid väljer att se livet från den ljusa sidan. Negativa tankar, är de alltid av ondo?

Oj, ett stickspår.

Hade en riktigt bra helg förra helgen med många träningstimmar sett ur min horisont. Sen kom tisdagen och sen kom förkylningen. Igår trampade jag äntligen ur gyttjan och drog två varv på elljusspåret efter att ha . Sen blev det badbastu. Inte bastubad alltså. Badbastu är för oss som inte har råd att bygga en bastu. Man tappar upp ett bad så varmt att rövhåren kryper tillbaka in i skinnet och sen drar man en handduk över huvudet och försöker andas så länge det går. Av nån anledning så var det i denna ytterst plågsamma stund som jag kom och tänka på ett vägvisande musikaliskt ögonblick i mitt liv. Oklart varför, men jag kom ihåg att det var 2005 och SVT sände Iron Maidens konsert från Ullevi. Jag hade inte möjlighet att se den men spelade givetvis in den på VHS och kollade dagen efter. Basen, gitarrerna, trummorna, Bruce Dickinsons energi och enorma röst fick ännu en dimension i The Phantom of the Opera. Nånstans i mitten avslutas låten för att senare byggas upp. Och det är där jag än idag inte kan låta bli att hänföras. Det börjar vid 6.00 för den som är otålig men jag rekommenderar starkt att kolla på hela.

Jag bröt upp från min kamp under handduken och sökte upp den på tuben, hittade den med till och med försnacket. Otroligt. Återvände sen in under handduken och kände hur förkylningen åts upp av British Heavy metal.

Vi får se hur den här dagen artar sig. Huskvarna Ski Marathon i helgen, tyvärr blir det inget deltagande där av mig. Barnpassningscentralen förespråkade söndag så det får bli Västgötaloppet. Prognosen säger 4 plusgrader. Älskade klister. Eller ska man skita i det och låta den moderna skidåkningen tala igen? Magnus Edgren har ju inte ruggat fästzonen på hela säsongen. Vi får se.

Nu musik. Helst under badbastu men det funkar annars också.

/RD

1 kommentar

  1. Ryktas om lättare banprofil på Västgötaloppet….Återstår att se hur länge jag vågar hålla mig borta från sandpappret😂. Jag får syra i benen bara jag går i en trappa så det känns skönare att staka….Om det går fortare är den stora frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑