run for your life

Ett försenat inlägg är också ett inlägg. Jag ber om ursäkt till några av er som vanligtvis brukar läsa Holaveden till morgonkaffet, men man kan alltid ta en kopp till.

Ytterligare en vecka avklarat med livet i behåll. Varför inlägget blev försenat har sina orsaker, jag har bland annat svårt att hålla mig vaken om kvällarna. Så fort huvudet lutas mot något slocknar jag. Min sambo måste tycka jag är tråkig men han är samtidigt smått avundsjuk tror jag. Veckan summeras till 138km i löparskorna, men det är ju inte mängden eller distansen som är det väsentliga utan vad man passar på att göra när man väl är ute. Vissa pass måste gå riktigt fort, medan andra måste gå relativt långsamt. Jag tror mycket på att få till bra fart på kvalitetspassen, gör man allt lite halvdant utvecklas man inte. Veckan har sett ut som följer;

Måndag; Bauhaus indoor classic 3000m. Öppnade starkt, avslutade mediokert – 8:41. Uppvärmning med Team Popcorn och hemjogg med rekordmannen som vann på 8:08. Totalt 15km

Tisdag; 20 kilometer solskenslöpning med bland annat rekordmannen. Hans kändaste rekord måste vara det runt Landsjön där han klockade 37:27, men han har även gjort nåt helt okej lopp på halvmaraton som anses vara svenskt rekord. Trevligt snack i 90 minuter, fick bland annat höra vad hans planer är för våren och det blir intressant att följa. På kvällen blev det 12km med ett härligt gäng i många minusgrader.

Onsdag; Morgonjogg 8,5km, eftermiddagsjogg 8,5km plus gym 90 minuter. En dag helt enkelt.

Torsdag; Morgonjogg 7,5km, jobb 5 timmar och efter att ha åkt vilse med två olika spårvagnar köpte jag tillslut ett gymkort och körde 10 kilometer tröskel på 35 minuter.

Fredag; 15 kilometer solskenslöpning med min sambo plus 30 minuter styrka hemma på golvet.

Lördag; Rätt trött på vädret och bestämde mig för att köra veckans intervallpass på bandet. (2x2k – 4x1k – 4x500m) Började på 3:25 och successivt höjdes farten så de avslutande femhundringarna gick i 2:50-tempo. Man blir lite sliten i vristerna av löpband så jag ska nog vara försiktig där i fortsättningen.

Sunday-funday; Långpass, 90 minuter snöpuls. Vad är ett långpass för er?

Gör ett försök på 3000 meter nu på lördag igen, förhoppningen är givetvis 8:30 men att snygga till mitt personbästa är klart godkänt. Då får man ju äta semla. Kan jag fortsätta med veckor kring 12-13 mil, med bra kvalite och fortsatt hög motivation tror jag halvmaran i slutet av Mars kan gå riktigt bra. Målsättningen är att landa någonstans under 70 minuter.

Vi har fått lite efterfrågningar kring kostupplägg inför viktiga prestationer, så jag funderar på att dela med mig lite av vad jag stoppar i mig under en vecka. Låter det intressant?

…vid närmare eftertanke tror jag att jag hoppar över det. Jag äter det som är gott, inte det jag behöver.

Auf wiedersehen

/örn

 

1 kommentar

  1. Semla… vad hände med pers-bärs?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑