Betraktelser från Orsa

Solen går ner över trädtopparna och lämnar en brinnande himmel efter sig. Ett skådespel som skiftar i turkost, orange och slutligen i knallrött. En ljuvlig horisont, vykortsvackert. Det går knappt att beskriva. Jag svänger in på ett spår utan elljus, det blir mörkt och jag känner mig allmänt vilse och ensam, precis som det senaste  halvåret har känts. Men samtidigt så känner jag mig mer på rätt plats än någonsin. Jag tror att någon gång under den här hösten blev jag den jag är nu, vem det nu än är.  En vecka i Orsa är som rehab för livet, man behöver bara komma iväg och uppskatta den kalla luften. Det mörka mörkret. Det kärva föret. Den goda gemenskapen, Betongspår, räls och att sträcka ut i diagonalen. Det går inte snabbt men det går ganska vackert, skratta om ni vill jag rör mig ni står still.

Min vapendragare som ständigt lär mig mycket om livet. Vi har samlat på oss några  resor tillsammans och jag undrar vilket minne som är det starkaste. Kanske det första när vi åkte till Eksjö stadslopp. Eller när korsbandet gick av i Italien. Eller varför inte denna helgen i Orsa, inget vet hur det avslutas sista dagarna..

Min sambo denna veckan i stuga 8. Vi har inte så många minnen och resor tillsammans ännu, men det är aldrig försent att börja samla. En gång tittade jag på bonde söker fru i Hubbes hus, men då var inte han hemma och efteråt fick jag höra att det inte var diskat ordentligt. Denna veckan delar vi säng, det funkar ganska bra hittills. Det krävs lite kemi för att två människor ska kunna sova tillsammans, och jag tycker vi har hittat den redan efter första natten. Men ingen vet hur det avslutas sista dagarna..

Kolla så vackert det är, om man ändå kunde fånga känslan på bild. Men det blir aldrig riktigt bra. Minus 18 grader när bilden togs, mina kinder gör ont men i övrigt känns allt ok. Ångrar att jag rakade av det naturliga köldskyddet som en skäggväxt faktiskt är. Denna resan sponsras delvis av storebror Marcus som ställer upp med skin-skidor som funkar kanon! Förövrigt önskar sig storebrorsan två svågrar i julklapp, så känner du dig träffad eller känner du någon som skulle vara lämplig så är ni välkomna att dejta min storasystrar över jul!

Idag blir det två pass, förhoppningvis något varmare så vi inte fryser fast i spåret.

Allt gott!

/örnen

2 kommentarer

  1. Skön läsning!

  2. Världsmästar-Peter är ett hett förslag på svåger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑