Vad det blåste till, rätt igenom livet liksom, det skakade och frestade. Friskheten fick en att vakna till liv, blomma ut. Vistakulleberget. Sjön är vacker när det stormar, när det böljar och far. Nästan svart piskas den till skum. Lär barnen att klättra i träd, i tallar med täta grenvarv, en bit upp är det mäktigt att känna hur vinden får träden att vaja fram och tillbaka, hjärnan bara wow kliv ner! Nyponen är lika röda nu som läpparna på en Rolling Stones t-shirt. Ekollonen är fallna till marken i överlevnadens syfte. Några få björkar börjar gulna, dra sig tillbaka. Pojkarna och ja har åtnjutit ljudet av en större hackspett som dunkat på i jämn takt under helgerna. Den danska stormen välte allt till marken, han har flyttat på sig och vi övar balansen på den fallna toppen. Det är världen det. Så som ja vill beskriva den.

Har tagit på mig det självutnämnda uppdraget att vara underhållningsansvarig under Lidingöloppshelgen. Känns som en uppgift ja kan bemästra. Oskar är logistikansvarig, Arvid står för kontaktnätet och Robban för prestationen. Vad mer kan man vänta efter Vasan och Göteborgsvarvet? Det är en stigande kurva.

Äta är ju huvudfokus efter tre mil i skogen. Är inte så bevandrad bland stockholmskrogarna som ja vill vara, drömmer om dom varje helg dock, L ’ Avventura, Pubologi, Etoile, Frantzén. AG på kungsholmen blir det, 6platser, alla redan upptagna, där kan man få sig en välgjord förrätt, en hamburgertallrik a la mannen  som blev McDonalds ansikte utåt. Romrussin och kaffe sen vidare, vidare mot odenplan? Väljer man något åt andra väljer man gärna något bekant.

Holaveden är väldigt intresserade av det gamla Sverige vs det nya Sverige. Mannen som hittade sprickorna i folkhemmet ställer just nu ut på fotografiska museet. Lars Tunbjörk med utställningen Tunbjörklandet – blicken från sidan. I det gamla Sverige så var saker stängda på Söndagar men i det nya så är saker öppna när folk är lediga. Hur det är här vet ja faktiskt inte, måste kolla upp.

En Snickare har gått ur tiden. Tommy Marko vila i frid. Han som valde att göra debut på skidor den där dagen då det illsnöade i plusgrader på Ikhp och man skulle åka tjugovarv. När ja var liten hjälpte han farsan att få huset beboligt oh till hjälp fanns en skitunge som sprang runt och kastade ut hans verktyg i snön från andra våningen. Barn, säger då det. Skulle ta på mig nya kalsonger precis, i den lådan låg allt det bortstädade legot, äpplen faller aldrig långt från träden.

Skulle vilja utveckla och öka upp speakerarbetet, fem jobb på en säsong räcker inte för att bli bättre. Vet inte hur man ska gå till väga riktigt. Grymt trevliga tävlingar häromsistens i Asby. Sport, tacka gud för det.

Sveriges fjärde starkaste man Andreas Ståhlberg med sin förtjusande armbryterska Emma Pihl. 21 Oktober går finalen av Sveriges starkaste man 2018. Holaveden stöttar Andreas och Mjölby.

Ola Johansson Asbys starke man.

Nej nu kör vi, framåt!!!

 

/Johan