Digitaldarwinismen

Nyhetsflödet i vår värld har skiftat. Från de stora kanalerna till små men många röster, som Holaveden till exempel.  Senast i veckan såg vi hur en moderat politiker fick lämna in stämpelkortet.  Digitala snedsteg står den som gör dom dyrt. Fallen kan vara avgrundsdjupa. Det sociala skyddsnätet finns inte i den digitala världen.  Gränser för vad som är OK är högst flytande. Gränsen utgår ofta från avsteget från normalåsikten för personen i fråga.  Lågt ifrån livets vanliga regler med hastighetsbegränsningar, äganderätt och vapeninnehav. Klara tydliga regler, siffron på en skylt, mitt och ditt, antingen har du rätt till innehav eller inte.

Precis som i darwinismen överlever den starke, försiktige och den smarte. Den som kan se till att dess budskap hörs mest och högst ifrågasätts sällan. Den försiktige undviker att hamna i utsatta situationer.  Den smarte ser till att alltid undvika att upptäckas men samtidigt få händelserna att passa planen.  Den som gör ett snedsteg, gör en för djärv attack som blottar svagheterna, är för försiktig och hamnar på efterkälken eller den vars plan blottas få stå sitt kast. Ovetande om straffets omfattningföräns det är fullbordat.

Det är digitaldarwinismen vi ser, ett hårt klimat att anpassa sig till. Vem jobbar verkligen för eller emot dig? Vad är deras riktiga avsikter?

Hur som helst kommer alltid kvällspassen i pannlampans sken att finnas där som en fristad för åsiktsutbyte utan digitala spår mer än kanske möjligtvis ett GPS-spår…

2 kommentarer

  1. Intressant, vad är det sociala skyddsnätet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑