Holavden står på många ben och det är sprida skurar som gäller. Nu ska vi ge oss in i matbloggsträsket. Äta är superviktigt och livets näst största njutning. Tänker inte sänka mig till kvällstidningsnivå och skriva om hur du ska äta och vilken mat som är bäst bla bla bla. Ni är sunda människor där ute och kan själva bestämma vad ni vill äta och hur ni vill att eran kropp ska se ut. Min matlagning är hänsynslöst enkel och tidseffektiv. Har man ägnat en hel dag åt snabbkaffe och täckning av parkett golv sedan avslutat eftermiddagen med skidåkning i huskvarnabergets backar så är den bästa kryddan redan fixad. Omelett med lax är en favorit jag brukar köra till pokergrabbarna.

 

Vi behöver följande

Önskat antal EKO ägg.

Ekologisk mjölk.

Philadelfia ost valfri smak.

Rökt lax (kall eller varm spelar kvitta)

Babyspenat

Salt och peppar.

 

Ta en bunke ur skåpet och häv i äggen och lite mjölk. Vispa runt och salta och krydda. Stek en omelett på båda sidor i smör(aldrig något annat). Lägg omeletten på en tallrik och bred på osten sedan laxen och spenaten. Rulla den som en pannkaka och dela på mitten. Servera med mer bladspenat vid sidan. Drick kolsyrat vatten med smak av vattenmelon till. Skojar bara vilken smaktillsats som helst duger. 

Snabbt och enkelt.