Blir ett kort inlägg idag för i nuvarande stund är min persona helt förstörd. Under isen bruten. Men imorgon är jag en annan. En mer strålande individ. Slutsamråd. Allting som inte kommer användas måste vara på plats. Lätt att missa. Tror på en glädjens dag.

En glädjens stund är dom där löppassen. Oskar & ja har sprungit otal mil tillsammans genom bygd o obygd. Alltid diskuterande, resonerande. Vi är så nära icke biologiska bröder man kan komma. Gångerna vi tyckt lika är få men bortglömda och meningslösa. Man utvecklas inte ett skit i samstämmighet.
Vi tycker nog lika i 98% men det är bara dom två sista som vi pratar om.

Vetande & Kunskap är en process. Vilket påstående som helst har en baksida. Genom att identifiera motsatsen möjliggör du två vägar till att knuta ihop ett cirkelresonemang.

Det är väldigt enkelt. Genom att diskutera med någon som inte tycker som du så blir du smartare. Prata med någon som håller med är helt hjärndött. Motstånd är en grunden till utveckling.

Vi pratade om detta i ett podd avsnitt med Dolla men kom väl aldrig djupare och det gör vi inte idag heller. Men vi kan ändå dra bakgrunden så kan man själv läsa vidare på egen hand om man så önskar.

 

1962 släppte Thomas Kuhn boken The Structure of Scientific Revolutions. Det blev ett jävla liv men hans iakttagelse  var mycket enkel. Vetenskap är en metod där forskarna gör allt vad dom kan för skjuta ner varandras resultat och hypoteser. Det är ganska viktigt att veta att den vetenskapliga kunskapen som finns är just den kunskapen som finns i nuvarande stund. Tills det kommer en ny och så vidare.

Nu ska vi försöka förflytta dessa böljande löprundor till bloggen så får vi se hur det blir. Var nyfiken och diskussionsvillig så blir du inte så socialt framgångsrik men dock mycket smartare.

 

Ny dag randas.
Vi hörs