En klarare dag. En dag efter en riktigt tungt gråväder. Dagar som aldrig ljusnar. Dimmigt, våt rått. Läste någonstans att Lund enbart haft en soltimme under december. Det får mig att tänka på att jag inte sett nåt som producerats om nobelprisen. Kanske imorgon?

Ska ta med pojken för att kolla julklappar. Sånt måste också sköttas. Måste införskaffa glödlampor till utebelysningen. Kanske imorgon?

Definitivt imorgon om det ska bli något ljus i min tillvaro.

Det räcker inte med en sida att fylla min att göra lista.

Gjort bort mig. Ganska grovt. Vi får se. Kanske imorgon?

 

Kommer man fel in i planeringen så hämtar man aldrig hem det. Utan vakans, inget utrymme för möjligheter som man säger i fastighetsbranschen.

Julmat, ett kulturarv.

Imorgon blir det en löprunda 05.30. Måste bli.

En poliskvinna med schäfer strök förbi utanför bygget. En polisbil med syrener. En man har smitit från en bil. Morgonen efter är min far ute på en morgonpromenad och möter en traktor på vägen, utan lysen. Mannen i hytten hejar, far hejar och vänder sig om och får se sin egen traktor försvinna bort i det ännu mörka gråa. Vilken start på den dagen. Traktorn är nu återfunnen, och tjuven försatt på fri fot.

Tacka vet ja poliser, parkeringsvakter är inga poliser. Det är inget fel på parkeringsvakter över lag, tror ja bör tilläggas, då jag inte har några bevis för att det är så. Vi kan inte ha bilar parkerade hur som helst i vår miljö eller bilar som upptar parkeringsplatser vecka ut och vecka in men blir fel sorts personer parkeringsvakt så skapar dom bara problem och maktmissbruk. Alla regler tolkas.

Vi startar om.
Rinn svett rinn.