Herregud vad det blåser. Det river och sliter i panelbräderna. Vattendroppar på rutorna. Mysigt värre, en fåtölj och lite bok. Men trött så in i helvete. Känns som ett spridarlass grus ligger och skaver innanför ögonlocken. Började kolla på färger till rummen(Läs rummet). Ljusa färger åt söder och mörkare åt norr. Kan inte se mig själv måla ett sovrum i ljust ljust rosa. Som en Japansk körsbärsblomma. Men ja kan se att  det funkar med Ekgolv och Det Snickerivita.  Säng och sängbord i mörkare träfärg, valnöt?

Taklisten är grundad, slipad, grundad, slipad. Arbetsamt men dock en baggis när man väl kommit så långt att dom ligger där framför en. Hade listprover, uppspikade, betraktade, konsulterade alla som veterligen gjort ett listval och bestämde mig för en nätt hålkälslist. Ringde en polare och frågade om han kunde fixa, han kunde och ja plockade upp ett par paket ett par dagar senare. Dock skugglist. Helvete, man får inte vara sämre än att man kan ändra sig. Dock så fuckade det upp planen med att grannen som ska måla taket även ska stryka in listen i takfärg. Ringde polarn, polarn fixade. Polarn är bäst.

Sprang en sväng i mina nyuppklippta Adidas Boston. Vilken känsla. Foten smärtar inte alls. Lätt och ledigt . En kille cyklade förbi på väg hem från fotbollsträningen. En musikspelare på styret. Dunkande hip hop. Man bara njöt. Av synen av musiken.

Lyssnade på Polisen Fredrik Kärrholm i veckan. Om ganstervåldet i Sverige och vad man kan göra åt det. Han lägger en del av skulden på Gansterrap och bristande moral. Precis i den stunden satte undertecknad ett Kex i halsen och kämpade för livet en microsekund samtidigt som man konstaterade att förbannelsen om absurditeterna från omvärlden aldrig tycks lämna en i fred.

Fredrik menar att samhället inte tagit tillräckligt avstånd från våldsromantik och Samtidigt givit gansterrapare alldeles för stort utrymme i media. Han menar att man i Sverige var väldigt framgångsrika kring tex Ultima Thule i början på nittiotalet genom att media kollektivt tog ett avstånd och lyckades skapa ett tabu vilket gjorde att den sortens musik aldrig fick den spridning som den musikaliskt kanske förtjänade. Samhällets moral sprider sig till medborgarna. Att man genom tabun och förbud kan förändra människor till dugliga medborgare är en olycklig tanke.

Alla som växt upp i den här tiden, med tex Ultima Thule känner till konsekvenserna av ett tabu. Det medför att det är omöjligt att diskutera ämnen som nationalism, historia, gruppdynamik, symbolromantik, invandring, välfärd m.m. Känslan av kollektiv skam dödar nyfikenhet. Gör folk obildade och obekväma.

Naturligtvis är det inte konstformen ”gansterrap”s fel att unga vuxna pojkar ” tar en fyra för att bli en 100 gubbe”. Alltså sitter av fyra år på kåken för att bli en fullvärdig medlem i gänget. Det finns andra orsaker. Även om Fredriks resonemang är lite vimmelkantigt och grunt så har han svaret på väldigt många andra frågor och en klar syn över situationen där ute i landet. Rekommenderar att ni lyssnar på honom om ni får möjlighet. Samtidigt som vi avslutar med lite”gansterrap” och tänker på konungalandet Sverige. I mina ögon är det rätt uppenbart vart åt vi ska sträva och vad vi bör göra. Men det får vi ta en annan gång.